Η ανακοίνωση του Κέντρου Κοινότητας

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κισσάμου με κύριο γνώμονα την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, την προστασία των ευπαθών ομάδων, και τη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού  συστήνει  και ενημερώνει τους πολίτες του Δήμου για τα εξής:

  • Να αποφεύγουν την επίσκεψη στην υπηρεσία αν δεν είναι απολύτως απαραίτητο.
  • Για οποιαδήποτε πληροφορία όπως και για το αν είναι δικαιούχοι επιδομάτων μπορούν να επικοινωνούν με:

ΤΗΛ. 2822031989, 2822083105
ΕΜΑΙΛ: [email protected]
FB: Κέντρο Κοινότητας Κισσάμου (με μήνυμα στο INBOX)

  • Οι συνεδρίες ψυχοκοινωνικής στήριξης αναβάλλονται προς το παρόν δια ζώσης ενώ σε επικοινωνία με την ψυχολόγο του Κέντρου υπάρχει η δυνατότητα για ψυχολογική στήριξη μέσω τηλεφώνου και on line -διαδικτύου.
  • Υπενθυμίζουμε ότι για τα επιδόματα όπως ΚΕΑ και ΣΤΕΓΑΣΗΣ που λήγει η ισχύς τους αυτό το μήνα έχει παραταθεί ο χρόνος ανανέωσης για έναν μήνα. Αναλυτικότερα:

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τις 11 Μαρτίου 2020 «Κατεπείγοντα Μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID – 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (ΦΕΚ Α’ 55 11.3.2020 Άρθρο 7) προβλέπονται τα εξής :

Για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και το Επίδομα Στέγασης προβλέπεται παράταση ενός μήνα στην ισχύ τους. Δηλαδή για τις περιπτώσεις που απαιτείται η υποβολή νέας αίτησης για την καταβολή του επιδόματος κατά το μήνα Μάρτιο του τρέχοντος έτους, οι πολίτες μπορούν να προσέλθουν έως τέλος Απριλίου.

Όσον αφορά το Επίδομα Γέννησης αναστέλλονται, από την 1η Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους, οι προθεσμίες στις περιπτώσεις κατάθεσης δικαιολογητικών στα Κέντρα Κοινότητας.

Τέλος, αναβάλλεται μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020 η συνεδρίαση των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) (ΦΕΚ Α’ 55 11.3.2020 Άρθρο 6) για την εξέταση αιτήσεων παράτασης αναπηρικών παροχών σύνταξης. Στις περιπτώσεις λήξης, μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, δικαιώματος σε παροχές λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί, χωρίς υπαιτιότητα των ενδιαφερομένων, στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. Ιατρική κρίση κατ΄ εφαρμογή της διάταξης του προηγούμενου εδαφίου, παρατείνεται για τρεις (3) μήνες η καταβολή της αναπηρικής παροχής.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook