Εκτός από μέτρα κατά του κορωνοϊού ας πάρουμε μέτρα κατά της φημολογίας και της συνωμοσιολογίας

Σχεδόν από την πρώτη μέρα που αρχίσαμε να λαμβάνουμε πιο σοβαρά την εξάπλωση του κορωνοϊού και κυρίως από την πρώτη μέρα που υπήρξε κρούσμα στο Ηράκλειο, άρχισε να πλέκεται ένα γαϊτανάκι από φήμες ότι υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά. Φήμες που προέρχονταν από… έγκυρες και καλά πληροφορημένες πηγές όπως η κυρία Μαρία, ο κύριος Θανάσης, η κυρία Τασία, ο Μπάμπης που δεν είναι κανένα κορόιδο και ξέρει ότι του κρύβουν πολλά τα διαπλεκόμενα κυκλώματα κοκ. 

Κάποιες φορές δυστυχώς, έπεσαν στην αντίληψή μας ότι τέτοιες πληροφορίες προέρχονταν και από επαγγελματίες όπως πχ φαρμακοποιό που δεν ήξερε αλλά είχε πει σε πελάτη ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα στα Χανιά αλλά δεν το λένε.

Αχ αυτή η φράση “…αλλά δεν το λένε…”

Γιατί δεν το λένε; Γιατί είναι επτασφράγιστο μυστικό, γιατί υπάρχουν συμφέροντα, γιατί μας ψεκάζουν…  γιατί, γιατί, γιατί, ένας Θεός ξέρει πόσα γιατί.

Και να σου, να φουσκώνει το μυαλό ότι κάτι μας κρύβουν, ότι κάτι δε μας λένε. Και αυτή η δίψα της παραφιλολογίας να φουντώνει αντί να σβήνει.

Πρόσφατα είδαμε διευθυντή λυκείου του νομού Χανίων να αναγκάζεται αγανακτισμένος να βγει δημόσια να διαψεύσει τις φήμες που είχαν αρχίσει να διασπείρονται δεξιά και αριστερά σύμφωνα με τις οποίες οι μαθητές είχαν δήθεν κολλήσει κορωνοϊο, με τον άνθρωπο να βγαίνει και να διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κρούσμα.

Και φτάνουμε στην κατακλείδα

Πρώτον: Αυτή τη στιγμή ώρα 20.21 ημέρα Δευτέρα 16 Μαρτίου, δεν υπάρχει κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στα Χανιά από κανέναν επίσημο δημόσιο αλλά και ιδιωτικό φορέα.

Δεύτερον: Αν υπάρξει επιβεβαιωμένο επισήμως κρούσμα θα δημοσιοποιηθεί από όλα τα μέσα ενημερώσης που υπάρχουν στον τόπο. Πιστέψτε μας τα μέσα ενημέρωσης δεν έχουν καμία πρόθεση να κρύψουν τέτοια είδηση. 

Τρίτον και κυριότερον: Σταματήστε να ασχολείστε με τον αν υπάρχει κρούσμα στα Χανιά και αρχίστε να ασχολείστε με την εντατική εφαρμογή των μέτρων και κανόνων προστασίας του εαυτού σας και των γύρω σας. Αυτό να σας ενδιαφέρει.

Γιατί είτε πιστεύετε ότι κάποιες σκοτεινές δυνάμεις σας κρύβουν με δόλο ότι υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα στα Χανιά, είτε πιστεύετε ότι υπάρχουν κρούσματα αλλά είναι ασυμπτωματικά, όποιο σενάριο κι αν σας αρέσει, το “όπλο” σας είναι ένα. Ακολουθήστε τα μέτρα προστασίας με ευλάβεια για να φτάσει σύντομα η εποχή που όλα αυτά θα τα θυμόμαστε σαν κακή ανάμνηση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook