Το ενδεχόμενο να ανοίξουν σύντομα τα σχολεία φαίνεται να απομακρύνεται και πλέον στο υπουργείο Παιδείας αρχίζουν να σκέφτονται τον τρόπο που θα πραγματοποιηθούν φέτος οι Πανελλήνιες 2020.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι «εάν μιλάμε για 2 με 3 εβδομάδες τότε μπορούμε με σχετικά ήπια μέτρα να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος». Άρα, μείωση της διάρκειας της διδακτικής ώρας, περικοπή εκδρομών και περιπάτων.

Όμως, εκείνο που φαίνεται να προδιαγράφεται είναι η διακοπή για μεγαλύτερο διάστημα. “Εάν μιλάμε για μία διακοπή που υπερβαίνει τις 2 με 3 εβδομάδες τότε πρέπει να πάμε σε πιο δραστικά μέτρα”, είπε η υπουργός.

«Ενδεχομένως επέκταση του σχολικού έτους και μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων» είναι τα δύο παραδείγματα που έφερε η υπουργός στη συνέντευξή της.

Στο υπουργείο Παιδείας εξετάζουν δύο σενάρια:

Το πρώτο είναι να γίνουν οι Πανελλήνιες Εξατάσεις τον Ιούλιο και το δεύτερο -απευκταίο και ακραίο- να μεταφερθούν για τον Σεπτέμβριο. Στη πρώτη περίπτωση, οπως τόνισε και η κ. Κεραμέως με μείωση δικακτικών ωρών και ακυρώσεις περιπάτων μπορούν να φτάσουν στον πολυπόθετο στόχο του Ιουλίου. 

Στη δεύτερη περίπτωση -αυτή του Σεπτεμβρίου- το σενάριο προσκρούει κυρίως σε δύο σημεία: Το υπουργείο Παιδείας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να διαταραχθεί η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αλλά ούτε τον προγραμματισμό των πανεπιστημίων της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook