Την θέσπιση επιπλέον μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού ζητάει με δήλωση του ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Αναλυτικά:

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει ήδη ξεκινήσει, πολύ σωστά, την προώθηση της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» του Υπουργείου Υγείας, τη δημοσιοποίηση τηλεφωνικών γραμμών για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση καθώς και την εφαρμογή τηλεδιασκέψεων. Επιπλέον των ήδη ληφθέντων μέτρων, προτείνουμε τα εξής για την ουσιαστικότερη συμβολή της Περιφέρειας Κρήτης στην αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού:

Θέσπιση νέου τηλεφωνικού κέντρου αποκλειστικά για τον κορονοϊό, με στόχο την πληροφόρηση των πολιτών από την Περιφέρεια και τους ιατρικούς συλλόγους της Κρήτης, πάντα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Σκοπός είναι η αποσυμφόρηση των τηλεφωνικών γραμμών του ΕΟΔΥ για την αρτιότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Κρήτης.

Εφαρμογή απολύμανσης, σε συνεργασία με τους δήμους, σε περιοχές που έχουν ήδη εντοπιστεί κρούσματα καθώς και σε κοινόχρηστους χώρους, σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ κλπ.

Τοποθέτηση προστατευτικών χωρισμάτων από plexi glass, όπου δεν υπάρχουν, σε θυρίδες εξυπηρέτησης κοινού.

Παράταση των προθεσμιών για υποθέσεις πολιτών που έχουν οριστεί από την Περιφέρεια Κρήτης όπως για παράδειγμα τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook