Εγκαινιάστηκε την Τρίτη και θα παραμείνει ανοικτή έως την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο της Γερμανίας η 19η παγκόσμια έκθεση φρούτων και λαχανικών \”Fruit Logistica 2011\”, η οποία αναμένεται να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής σε εκθέτες από κάθε γωνιά του κόσμου. 
Παράλληλα, οι Γερμανοί διοργανωτές φιλοδοξούν να σπάσουν και το προηγούμενο ρεκόρ επισκεψιμότητας του 2010. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνογερμανικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, πέρυσι στη \”Fruit Logistica 2011\” του Βερολίνου συμμετείχαν 2.302 εκθέτες από 72 χώρες, ενώ τα περίπτερα των εκθετών από κάθε γωνιά του πλανήτη επισκέφτηκαν 53.000 επισκέπτες. 
Η \”Fruit Logistica\” έχει αποδειχθεί ότι είναι η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση φρούτων και λαχανικών του κόσμου, η οποία προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες σε εκείνους που την εκμεταλλεύονται, για να προωθήσουν τα φρούτα και τα λαχανικά τους, να γίνουν γνωστοί στην παγκόσμια αγορά, να κλείσουν συμφωνίες με εκπροσώπους αλυσιδωτών πολυεθνικών εταιρειών τους και βέβαια να \”κατασκοπεύσουν\” τους ανταγωνιστές τους. 
Να δουν με ποια νέα \”όπλα\” προσπαθούν να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο στις αγορές, με ποια νέα τεχνολογικά ευρήματα μπορούν να μειώσουν το κόστος παραγωγής και τυποποίησης, ποιες οι νέες πιο εμπορεύσιμες ποικιλίες φρούτων και λαχανικών και σε ποιες συσκευασίες προτιμούν να αγοράζουν οι καταναλωτές. 

Η Ελλάδα 

Στη \”Fruit Logistica 2011\” θα έχει το δικό της περίπτερο και η Ελλάδα. «Ο κατάλογος των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου των φρέσκων φρούτων και των λαχανικών έχει συμπληρωθεί από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους και συνεργάστηκαν με τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών, που έχει την ευθύνη οργάνωσης του ελληνικού περιπτέρου στο Βερολίνο»,  είπε ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Εξαγωγικών Επιχειρήσεων Φρούτων και Λαχανικών και Χυμών (Incofruit Hellas) κ. Γιώργος Πολυχρονάκης. 
Παράλληλα, με τη \”Fruit Logistica\” θα διεξαχθεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η έκθεση Freshconex, στην οποία οι εκθέτες θα παρουσιάσουν στους χιλιάδες εμπορικούς αντιπροσώπους τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους από τον τομέα των φρεσκοκομμένων προϊόντων. Κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση \”Fruit Logistica\” του Βερολίνου απονέμονται τα βραβεία της διοργάνωσης (Fruit Logistica-Innovation Award) σε προϊόντα που ξεχωρίζουν σε πρωτοτυπία, οργανοληπτικά και χαρακτηριστικά. 
Εκτός από τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις που θα εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην \”Fruit Logistica 2011\”, αρκετοί εκπρόσωποι εταιρειών, συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών από την Ιεράπετρα βρίσκονται στο Βερολίνο για να γνωρίσουν τις επιχειρήσεις και τα προϊόντα που τους ενδιαφέρουν. 
Μεταξύ άλλων στο Βερολίνο βρίσκονται οι Στάθης Κορνάρος (πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λασιθίου), Γ. Χρηστάκης και Ν. Σαμπροβαλάκης (Συνεταιρισμού Παραγωγών Εναλλακτικών Καλλιεργειών), Γιώργος Βαρελάκης (Ιεράπετρα Farm) και Γιάννης Μαλαθράκης (Ομάδα Παραγωγών \”Νότος\”). 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook