Ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης ζητά την ανάκληση αποφάσεων της Διοίκησης των ΕΛΤΑ για το μέλλον του ταχυδρομείου.

Την ανάκληση αποφάσεων της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ. σχετικά με δικαιώματα των εργαζομένων τα οποία καθορίζονται από την τελευταία Σ.Σ.Ε., την διακοπή δραστηριότητας του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης των ΕΛ.ΤΑ., την αποχώρηση της Εταιρίας από τον τομέα Ενέργειας, αλλά και την επανεξέταση από κοινού με τους εργαζομένους του ύψους της αποζημίωσης και του τρόπου καταβολής του, η οποία δίνεται εδώ και πενήντα χρόνια μέσω ΣΣΕ, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης. 

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών, καταγγέλλει τις αποφάσεις της Διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ, οι οποίες μάλιστα καταργούν μονομερώς την τελευταία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη το 2017, με μείωση της αποζημίωσης που δινόταν στους εργαζομένους, χωρίς μάλιστα πρόβλεψη μεταβατικών διατάξεων.

Επίσης, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, σταματάει η λειτουργία του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης των ΕΛ.ΤΑ, το οποίο στόχο είχε την αναβάθμιση των υπαλλήλων των ΕΛ.ΤΑ, ενώ αποφασίστηκε επίσης και η απόσυρση της Εταιρίας από την αγορά της Ενέργειας.

Όλα τα παραπάνω, έρχονται σε συνέχεια της πολιτικής συρρίκνωσης και απαξίωσης που έχει επιλέξει η εντεταλμένη από την Ν.Δ. Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ., με το κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων σε όλη τη χώρα και με την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων. 
Ο κ. Βαρδάκης καλεί μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου τους αρμόδιους Υπουργούς, Εργασίας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης να γνωστοποιήσουν τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και η Εταιρία. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook