Σημαντική πρωτοβουλία του ΑΔΜΗΕ να δωρίσει στα Δημόσια νοσοκομεία εξοπλισμό και αναλώσιμα ύψους 370.000 ευρώ. Τι έδωσε σε Νοσοκομεία Χανίων και ΠΑΓΝΗ.  

Σε ό,τι αφορά στην Κρήτη, ανταποκρίθηκαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Συγκεκριμένα, η δωρεά αφορά σε 5 οικισμούς isobox για το Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ για το Νοσοκομείο Χανίων αφορά σε αναπνευστήρα ΜΕΘ.

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) υποστηρίζει έμπρακτα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που συνεπάγεται η εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα. 

Ο Διαχειριστής επικοινώνησε άμεσα με τα νοσοκομεία αναφοράς προκειμένου να ενημερωθεί για τις ανάγκες τους σε εξοπλισμό. Στην προσφορά του ΑΔΜΗΕ ανταποκρίθηκαν το Νοσοκομείο Σωτηρία, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Η προμήθεια του εξοπλισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αναπνευστήρες ΜΕΘ και μεταφοράς, ακτινολογικά μηχανήματα, ογκομετρικές αντλίες έγχυσης φαρμάκων με τα  αναλώσιμα τους και προκατασκευασμένους οικισμούς (isobox). 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Μπράβο στον ΑΔΜΗΕ που αυτή την κρίσιμη για την Ελλάδα ώρα επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία. Ευχαριστώ επίσης την State Grid και για τις δικές της δωρεές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Υπενθυμίζω ότι αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι εταιρείες του κλάδου ενέργειας προσφέρουν όλες συνεχώς και αδιαλείπτως ένα κρίσιμο κοινωνικό έργο, που είναι η απρόσκοπτη κάλυψη των αναγκών της ώρας με κάθε μορφή ενέργειας. Συγχαρητήρια στα στελέχη και τους εργαζομένους των εταιρειών αυτών».
 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook