Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαφωνεί με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το ΔΝΤ θέλει να περιμένει μέχρι να ξεκαθαρίσει το outlook πριν δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Το Ταμείο πιστεύει ότι οι προβλέψεις της Ε.Ε. για το ελληνικό χρέος είναι υπερβολικά αισιόδοξες και θέλει να περιμένει για μετά τη σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. της Κυριακής για να δει αν οι συζητήσει θα ξεκαθαρίσουν το τοπίο για τη βιωσιμότητα των επιπέδων του χρέους.

"Το ΔΝΤ θεωρεί ότι οι εκτιμήσεις άλλων μελών της τρόικα είναι υπερβολικά αισιόδοξες", αναφέρει πηγή στο πρακτορείο, ενώ άλλη πηγή σημειώνει: "Το ΔΝΤ σίγουρα θα θέλει να δει που θα καταλήξουν το Eurogroup και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο" αναφερόμενος στη σύνοδο κορυφής της Κυριακής.

Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, σημειώνουν ότι αν στη σύνοδο συμφωνηθεί η μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην κατεύθυνση της μείωσης του ελληνικού χρέους, αυτό θα μπορούσε να βελτιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους επιτρέποντας στο ΔΝΤ να δώσει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης, πιθανώς το Νοέμβριο.