Οι Δήμαρχοι Αποκορώνου και Κυθήρων ζητούν την εφαρμογή των μέτρων καραντίνας που αποφασίστηκαν για τους πολίτες που έρχονται από το εξωτερικό 

Έντονη ανησυχία στις τοπικές κοινωνίες έχει προκαλέσει το φαινόμενο της άφιξης πολλών Ευρωπαίων πολιτών σε περιοχές στις οποίες διατηρούν δικά τους σπίτια σε Δήμους της Κρήτης , όπως για παράδειγμα στον Δήμο Αποκορώνου.

Όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση αποφάσισε όλοι όσοι εισέρχονται στην χώρα από το εξωτερικό να τίθενται σε αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες, όμως είναι αμφίβολο το αν τηρείται το μέτρο.

«Μόλις χθες μου ανέφεραν πως μια γυναίκα με το παιδί της που έφτασαν από το εξωτερικό έκανε βόλτες σε περιοχή του Δήμου» είπε στο Flashnews.gr  ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, επισημαίνοντας πως άμεσα επικοινώνησε και έστειλε έγγραφο στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια ζητώντας την λήψη μέτρων.

«Στον Δήμο Αποκορώνου έχουν μόνιμη κατοικία περίπου 3.500 Ευρωπαίου πολίτες από τους οποίους το 80% είναι Βρετανοί» είπε ο κ.Κουκιανάκης επισημαίνοντας πως αυτοί συνήθως τον Χειμώνα ζουν στις χώρες τους και από την Άνοιξη επιστρέφουν στον Αποκόρωνα, κάτι που έχει ήδη ξεκινήσει να συμβαίνει.

Όπως είπε στο Flashnews.gr «ζητώ να υποβάλλονται στην τοπική αστυνομία και στον Δήμο καταστάσεις με εκείνους που έρχονται από το εξωτερικό και να γίνεται έλεγχος για το αν μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες όπως ορίζει η απόφαση».

Να σημειωθεί πως ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στον Δήμο Κυθήρων , με τον Δήμαρχο Ευστράτιο Χαρχαλάκη σε έγγραφό του προς το Υπ. Υγείας να αναφέρει τα εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες δεκάδες Ευρωπαίοι πολίτες (ενδεικτικά από Ιταλία , Δανία, Ολλανδία, κλπ) που διατηρούν ιδιόκτητες οικίες στο νησί, έχουν μεταβεί και βρίσκονται στα Κύθηρα, χωρίς να τους έχει γίνει κανένας έλεγχος για την πιθανότητα και τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ δεν τους έχει επιβληθεί κανένα περιοριστικό μέτρο εκ όσων έχουν αποφασιστεί. Σας επισημαίνουμε ότι μεγάλο τμήμα του πληθυσμού των Κυθήρων ανήκει σε ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι κλπ) και παρακαλούμε για ενέργειές σας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook