Η χώρα θρηνεί ήδη τον έκτο νεκρό λόγω κορονοϊού ενώ την ίδια στιγμή ο αριθμός διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ παρουσιάζει ανησυχική αύξηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για 70χρονο άνδρα που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο της Καστοριάς, ενώ είχε σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται στην επίσημη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, Καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα το απόγευμα.

Θυμίζουμε πως τη μάχη με τον ιό έχουν χάσει άλλοι 5 άνδρες: ένας 67χρονος στην Αθήνα, ένας 53χρονος, που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, ένας 90χρονος, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας και ένας 67χρονος Έλληνας πολίτης, επίσης με υποκείμενα νοσήματα, που εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου.

Την ίδια στιγμή συνεχής αύξηση καταγράφεται και στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται καθώς και εκείνων που επιδεινώνονται και χρειάζεται να διασωληνωθούν. Συνολικά, μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης σε περισσότερα από δέκα νοσοκομεία ανά την επικράτεια νοσηλεύονταν 83 ασθενείς εκ των οποίων οι 13 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς, ωστόσο, μέσα σε λίγες ώρες είχαν εκτιναχθεί, φτάνοντας το βράδυ της Τετάρτης τους 20.

Το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου και το «Σωτηρία» κρατούν το μεγαλύτερο βάρος των ασθενών με νόσο Covid-19, ωστόσο δυναμικά έχουν μπει στη διαδικασία αντιμετώπισης των ασθενών αυτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook