Στα χέρια των εκπροσώπων της Οργανωτικής Επιτροπής “Τόκιο 2020” βρίσκεται από την Πέμπτη (19/03) η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Η τελετή παράδοσης πραγματοποιήθηκε, χωρίς την παρουσία θεατών, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με τον πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ στην Ελλάδα, Σπύρο Καπράλο, να παραδίδει την Ολυμπιακή Φλόγα στον εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής “Τόκιο 2020”, Ναόκο Ιμότο, πρώην αθλήτρια της κολύμβησης με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, η οποία είναι και υπεύθυνηση εκπαίδεσης της UNICEF στην Ελλάδα.

Η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε νωρίτερα, εντός του Παναθηναϊκού Σταδίου, με τους Ολυμπιονίκες Λευτέρη Πετρούνια και Κατερίνα Στεφανίδη. Την τελετή παρακολούθησαν ο φυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Γιασουχίρο Σιμίζου.

Στον χαιρετισμό του ο Σπ. Καπράλος σημείωσε τα εξής: «Η Ελλάδα παραδίδει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Ιαπωνία με βαθιά αισθήματα εκτίμησης και αλληλεγγύης. Άλλωστε, τις δύο χώρες ενώνει μια παραδοσιακή φιλία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Σήμερα, το Φως του Ολυμπισμού είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε τους δεσμούς που μας ενώνουν. Είμαι σίγουρος ότι θα την υποδεχθείτε και θα την τιμήσετε με τα ανάλογα συναισθήματα και τον προσήκοντα σεβασμό, καθώς αποτελεί για μας, ένα κομμάτι της Ελλάδας και του πολιτισμού της.

Παράλληλα, εύχομαι ότι το ταξίδι της Φλόγας στη χώρα σας, θα προσφέρει χαρά και κυρίως ελπίδα σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη που δοκιμάζονται το τελευταίο διάστημα. Ας ευχηθούμε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο της ειρήνης και της αλληλεγγύης, θα σβήσει τον ιό αυτό και θα τον νικήσει! Και μετά, το Ολυμπιακό κίνημα, ενωμένο και απαλλαγμένο από τον ύπουλο αυτό εχθρό, θα συγκεντρωθεί στο Τόκυο για να γιορτάσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που ενώνει ολόκληρη την ανθρωπότητα, τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Η Φλόγα από τον βωμό παραδόθηκε στον Σπ. Καπράλο, από την Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου, υπό την παρουσία της χορογράφου των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Αρτέμιδος Ιγνατίου. Οπως αναφέρει η ΕΟΕ τον σχεδιασμό και την επιμέλεια των ενδυμασιών τους είχε η σχεδιάστρια Ελένη Κυριάκου και τη μουσική εμπνεύστηκε ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας. 

Την ευθύνη της τελετής είχε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ Θανάσης Βασιλειάδης και τον συντονισμό ο Κωνσταντίνος Πανταζής. 

Χαιρετισμό μέσω βίντεο έστειλε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής “Τόκιο 2020” Γιοσίρο Μόρι που σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Η ιδέα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Τόκιο 2020 είναι η «Ελπίδα Φωτίζει τον δρόμο μας». Ελπίζω ότι το φως θα λάμψει στις καρδιές των ανθρώπων σε ολόκληρη την Ιαπωνία και αυτό θα διώξει τα σκοτεινά σύννεφα που κρέμονται πάνω από τη γη και θα οδηγήσει τον ενθουσιασμό των Ολυμπιακών Αγώνων που προσδοκούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Δεσμεύομαι ότι, στις 24 Ιουλίου, αυτή η φλόγα θα φωτίσει το νέο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο». 

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφερθεί με ειδική πτήση στο Τόκιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook