Την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων έως τις 6πμ της Κυριακής 23/10, αποφάσισαν οι ναυτεργάτες μετά απο σημερινή συνεδρίαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, συνέχιση της απεργίας αποφασίστηκε καθώς διαπιστώθηκε "για μια ακόμη φορά ότι δεν υπήρξε η παραμικρή
αντίδραση από την Κυβέρνηση για την ικανοποίηση των δ αιτημάτων της Ομοσπονδίας, όπως αυτά κοινοποιήθηκαν με την από 29-09-2011 Εξώδικο Δήλωσή της".

Έτσι η ΠΝΟ  αποφάσισε την συνέχιση της απεργίας με 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από την Παρασκευή 21-10-2011 και ώρα 06.00 μέχρι την Κυριακή 23-10-2011 και ώρα 06.00.

«Οι Έλληνες ναυτεργάτες πιστοί στα κελεύσματα της ανώτατης συνδικαλιστικής οργάνωσής τους, της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, δίνουν τον αγώνα τους, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας, για την υπεράσπιση των αυτονόητων κοινωνικοασφαλιστικών κατακτήσεών τους, στα πλαίσια της επαναλαμβανόμενης 48ωρης Πανελλαδικής απεργίας τους, που άρχισε την Δευτέρα 17-10-2011 και εξελίσσεται με επιτυχία» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία.

Παράλληλα τονίζει πως «η ΠΝΟ δεν αγνοεί το γεγονός ότι οι φίλοι επιβάτες υφίστανται ταλαιπωρία, πλην όμως, έχει τη βεβαιότητα ότι οι τελευταίοι αντιλαμβάνονται και κατανοούν πλήρως τα αιτήματα των Ελλήνων ναυτεργατών και τους λόγους,
που τους οδήγησαν στην κάθοδο σε απεργία, η αποκλειστική ευθύνη της οποίας βαρύνει την Κυβέρνηση και μόνο για την έλλειψη ευαισθητοποίησης της και την σαφή βούλησή της να ποδοπατήσει εργατικές κατακτήσεις.»

Πρόβλημα με τα ευπαθή προιόντα

Στο μεταξύ τα προβλήματα απο τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών που κρατούν δεμένα τα πλοία απο και προς την Κρήτη, απο την Δευτέρα 17/10 καθημερινά μεγαλώνουν.

Εκτός απο εκείνους οι οποίοι πρέπει για οποιονδήποτε λόγο να ταξιδέψουν στην Αθήνα, υπάρχει και το πρόβλημα μεταφοράς στην υπόλοιπη Ελλάδα ευπαθών κηπευτικών προιόντων. 'Ηδη το πρόβλημα έχει αρχίζει να γίνεται πολύ έντονο με τα κηπευτικά απο το Λασίθι και το Ηράκλειο και σε μικρότερο βαθμό απο τα Χανιά.

Οι αγρότες ζητούν την παρέμβαση του Περιφερειάρχη προκειμένου να βρεθεί λύση για την μεταφορά κηπευτικών τα οποία - όπως είχε γίνει και το 2010 - κινδυνεύουν να καταστραφούν, να υποβαθμιστεί η ποιότητά τους και φυσικά να "χαθούν" αγορές ,με τις οποίες υπάρχουν συμφωνίες για συγκεκριμένες παραδόσεις.

Παράλληλα αρχίζουν στην Κρήτη και οι ελλείψεις σε φρέσκα προιόντα που έρχονται απο την υπόλοιπη χώρα, όπως για παράδειγμα είναι το φρέσκο παστεριωμένο γάλα και φυσικά οι ελλείψεις θα επεκταθούν και σε άλλα είδη, εαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών συνεχιστούν και πέραν της Κυριακής.

Flashnews