Ακολουθήθηκε ενδελεχής απολύμανση σε όλο τον χώρο

Απολυμάνθηκε σήμερα ο χώρος του ΚΕΝΑΠ στον οποίο τις προηγούμενες ημέρες βρισκόταν ο Μαροκινός στρατιωτικός στο πλαίσιο εκπαίδευσης και όταν επέστρεψε στη χώρα του εξετάστηκε για κορωνοϊό ενημερώνοντας τηλεφωνικά το ΚΕΝΑΠ ότι βρέθηκε θετικός.

Ο χώρος είχε μπει σε καραντίνα, από τη στιγμή που είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά ο στρατιωτικός και απολυμάνθηκε σήμερα από ειδική απολυμαντική εταιρεία.

Η απολύμανση διήρκεσε περίπου 12 ώρες! Ξεκίνησε κατά τις 10.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 22.00 το βράδυ! 

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν ενδελεχής.

Όπως εξήγησε στο Flashnews.gr o ιδιοκτήτης της απολυμαντικής Chania Quality Life Ανδρέας Μανουσέλης που ανέλαβε την απολύμανση:

“Έγινε λεπτομερής και πολύ προσεκτική απολύμανση. Όπου απαιτείται γίνεται εκνέφωση του απολυμαντικού στοιχείου με ένα ειδικό μηχάνημα, καλύπτοντας τον περιβάλλοντα χώρο και το σύνολο των επιφανειών στις οποίες μπορεί να εφαρμοστεί.

Οι ηλεκτρικές συσκευές απολυμάνθηκαν ξεχωριστά με ασφαλή τρόπο. Απολυμάνθηκαν τηλέφωνα, πληκτρολόγια, ποντίκια υπολογιστών, ηλεκτρικοί διακόπτες, πόμολα κ.ά  Επίσης στα υφάσματα απαιτείται ειδική θερμική επεξεργασία. Σε χώρο που είχε μοκέτα κάτω, έγινε πρώτα βιοκαθαρισμός της μοκέτας και στη συνέχεια θερμική απολύμανση

Η απολύμανση στο ΚΕΝΑΠ έγινε υπό την επίβλεψη του επιστημονικού υπεύθυνου της εταιρείας ο οποίος έχει πτυχίο επόπτη δημόσιας υγείας και παρουσία κλιμακίου της υγειονομικής υπηρεσίας”

Όπως μάλιστα ανέφερε ο κ. Μανουσέλης πολλές επιχειρήσεις αυτόν τον καιρό έχουν προχωρήσει σε απολύμανση του χώρου τους λόγω του κορωνοϊού:

“Οι περισσότεροι επαγγελματίες στα Χανιά έχουν δείξει πολύ προσοχή στο θέμα, σεβόμενοι την υγεία και των εργαζομένων και των πελατών τους. Είναι και σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους και ήθελαν ο χώρος τους να είναι καθαρός πριν τον κλείσουν και σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν. Μάλιστα κάποιοι κάνουν απολύμανση ακόμα και σε εβδομαδιαία βάση”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook