Δείτε εικόνες και βίντεο από την έρημη πόλη της Ιταλίας

Η καραντίνα που έχει επιβληθεί σε πολίτες σε πολλές χώρες του πλανήτη έχει αλλάξει τις ισορροπίες στο περιβάλλον και έχει αφήσει χώρο σε πλάσματα του ζωικού βασιλείου να βρεθούν σε σημεία όπου μέχρι χθες η ανθρώπινη δραστηριότητα ήταν έντονη.

Αυτό συμβαίνει και στη Βενετία, μία πόλη με έντονη τουριστική κίνηση, της οποίας τα περίφημα κανάλια γέμιζαν με πλοιάρια και γόνδολες.

Ο κορονοϊός έχει πλήξει με σφοδρότητα την Ιταλία, με αποτέλεσμα ντόπιοι και τουρίστες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους.

Η ερημιά αυτή φαίνεται ότι έδωσε την ευκαιρία σε κύκνους και δελφίνια να κάνουν την εμφάνισή τους στα κανάλια της πόλης του ιταλικού Βορρά, όπως αναφέρει το ABC News.

Η πανδημία έχει μια απροσδόκητη παράπλευρη συνέπεια στο φυσικό περιβάλλον της Βενετίας, όπου τα συνήθως θολά νερά των καναλιών έχουν καθαρίσει και να μπορεί κάποιος να δει τα ψάρια κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Μπορεί λοιπόν η τουριστική βιομηχανία της Ιταλίας να έχει πληγεί, ωστόσο οι κάτοικοι της Βενετίας αναρτούν φωτογραφίες στα social media από τα ήρεμα πια κανάλια, με κύκνους και δελφίνια να κολυμπούν στο λιμάνι.

Ωστόσο, το διάφανο νερό δεν αποτελεί δείγμα καλύτερης ποιότητας ύδατος όσο αποτέλεσμα μειωμένης κυκλοφορίας βαρκών, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Κοινοπραξίας για την Επιστημονική Έρευνα στη Λιμνοθάλασσα της Βενετίας, Pierpaolo Campostrini.

«Η χαμηλή θολούρα του νερού δεν σημαίνει καθαρότητα» είπε. Η χαμηλή θερμοκρασία του ύδατος επίσης παίζει κάποιο ρόλο.

Εν μέσω κρίσης, τα καθαρά νερά είναι μια μικρή ανακούφιση για τη Βενετία, που πριν από λίγους μήνες υπέστη τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών, οι οποίες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στην πόλη με τη μακραίωνη ιστορία.

Περισσότερα από 35.000 κρούσματα κορονοϊού έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη την Ιταλία, που πλησιάζει τους αριθμούς της Κίνας, σύμφωνα με τις μελέτες του πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Ίσως η εικόνα των κύκνων και των δελφινιών να είναι μια εικόνα ελπίδας, μέσα στη δίνη της υγιειονομικής κρίσης της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook