Ζωή χωρίς νερό… ανύπαρκτη…

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού που γιορτάζεται στις 22 Μαρτίου κάθε χρόνο, είναι ημέρα ευθύνης και υπενθύμισης προς όλους μας, πως το νερό γίνεται δεδομένο, μόνο μέσα από σκληρή προσπάθεια και υπεύθυνη διαχείριση προκειμένου να συνεχίσει να  είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας και προϋπόθεση για το μέλλον του πλανήτη.

Όλοι πρέπει να «παίξουμε το δικό μας ρόλο» για τη σωστή διαχείριση των υδάτινων πόρων, την αναβάθμιση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο φετινός εορτασμός, όπως τονίζει η Πρόεδρος Δ.Σ της ΔΕΥΑΧ Χρυσούλα Χατζηδάκη παρουσιάζει μια σημαντική ιδιαιτερότητα αφού γίνεται στο πλαίσιο της πανδημίας του ιού Covid-19, όπου και σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες το νερό πάλι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ως κοινωνικό αγαθό !!
 
“Εμείς στη Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, όσο οι προκλήσεις διογκώνονται, δίνουμε προτεραιότητα στη σημασία της πρόσβασης στο νερό από όλους, στη διατήρηση της ποιότητάς του, στην υπεύθυνη χρήση του και στην αειφόρα διαχείρισή του.

Η Επιχείρηση έχει ήδη λάβει μέτρα έκτακτης ανάγκης για την ομαλή λειτουργία των απαραίτητων υποδομών της και ιδιαίτερα για την εξασφάλιση της αδιάλειπτης παροχής σωστά χλωριωμένου νερού ύδρευσης, καθώς και για την ομαλή και συνεχή λειτουργία των αντλιοστασίων λυμάτων και της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων.

Για να παραμείνουμε σωματικά και πνευματικά υγιείς, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ και τηρούμε σχολαστικά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ας φερθούμε λοιπόν όλοι με υπευθυνότητα και ας αναλάβουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί ως πολίτες !!!”
 
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook