Οι κρατούμενοι σε φυλακή του Μισούρι εκπαίδευσαν τον Σπάρκι, ένα κουφό ντασχάουντ, ζητώντας από τη Σχολή Κωφών του Φούλτον να τον αναλάβουν. Σήμερα ο Σπάρκι έχει βρει στέγη στο σχολείο και φροντίδα από τα παιδιά που του έμαθαν επιπλέον λέξεις. Το σχολείο μπορεί μάλιστα να αναλάβει άλλο ένα κουφό σκυλί, τον Πίτι.

Η διευθύντρια του σχολείου, Μπάρμπαρα Γκάρισον, ενέκρινε πλήρως τον Σπάρκι ως… μαθητή. «Πραγματικά πίστευε ότι θα ήταν θαυμάσια εμπειρία για τα παιδιά», είπε η γραμματέας της Γκάρισον, Μπάρμπαρα Μαγκράθ.

Ο Σπάρκι καταλαβαίνει και ανταποκρίνεται σε χειρονομίες που του υποδεικνύουν να κάθεται, να ξαπλώνει και να σταματάει ενώ εκπαιδεύεται για να μάθει επιπλέον σήμερα που σημαίνουν «φαγητό» και «έξω».

Ο Σπάρκι και ο Πίτι προέρχονται από ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για κρατούμενους της Σωφρονιστικής Υπηρεσίας του Μισούρι. Οι κρατούμενοι καλούνται να αναλάβουν και να εκπαιδεύσουν ζώα με προβλήματα συμπεριφοράς ή άλλα, που τα εμποδίζουν να βρουν σπίτι να τα υιοθετήσει.

Το πρόγραμμα αυτό σώζει σκυλιά που σε διαφορετική περίπτωση θα υποβάλονταν σε ευθανασία και ταυτόχρονα δίνει στους κρατούμενους την ευκαιρία να ασχοληθούν με μια εποικοδομητική δραστηριότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook