Ήταν θέμα χρόνου και τελικά έγινε πραγματικότητα ένα κρούσμα και στο νομό Λασιθίου, με μια 53 χρονη από το Μακρύ Γιαλό να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, με μια σοβαρή πνευμονία.

Έχει περάσει κάτι λιγότερο από ένας μήνας από το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στην Ελλάδα, και εννιά μέρες από το πρώτο κρούσμα που καταγράφηκε στην Κρήτη.

Οι εξελίξεις για την εξάπλωση της πανδημίας τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα είναι καταιγιστικές και το ίδιο συμβαίνει και με την ενημέρωση που όλοι έχουμε για την παραμικρή λεπτομέρεια του νέου αυτού ιού, το πως τον αντιμετωπίζουμε, πως προφυλασσόμαστε και πως φροντίζουμε για να μην τον μεταδώσουμε.

Είναι λογικό με το πρώτο κρούσμα στην περιοχή να υπάρχει μια πολύ μεγάλη ανησυχία στον καθένα, όμως στην πραγματικότητα τίποτα δεν έχει αλλάξει, ούτε και θα πρέπει να αλλάξει από εδώ και πέρα στην συμπεριφορά του καθενός.

Αν έπρεπε χθες να τηρούμε αποστάσεις δύο μέτρων μέσα σε ένα μεγάλο ή μικρό σούπερ μάρκετ, το ίδιο ισχύει και σήμερα. Αν έπρεπε μέχρι χθες με κάθε τρόπο να αποφεύγουμε να ακουμπάμε το πρόσωπό μας, ιδίως όταν είμαστε εκτός σπιτιού, το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και σήμερα.

Αυτό που δεν πρέπει να συμβεί είναι να στοχοποιηθεί ένας άνθρωπος για τον οποίο κανείς δεν ξέρει τίποτα στην πραγματικότητα. Ούτε για το πως προσβλήθηκε, ούτε ποια ήταν η γενικότερη συμπεριφορά του. Υπάρχουν αρμόδιες υγειονομικές αρχές που έχουν ξεκινήσει ήδη αυτή τη δουλειά για να προστατευθούν αυτοί που πρέπει.

Πέτρος Νικολάου/radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook