Λίγο οι συνεχείς και πιο αυστηρές οδηγίες της κυβέρνησης, λίγο ο συννεφιασμένος καιρός έκαναν τους Χανιώτες να κλειστούν, λίγο περισσότερο, στο σπίτι τους.

Η εικόνα που μπορεί να αντικρύσει σήμερα κανείς στις, πριν από μια ακριβώς Κυριακή, γεμάτες από κόσμο, παραλίες των Αγίων Αποστόλων και της Χρυσής Ακτής είναι αντάξια των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, για την πρόληψη κατά του κορωνοϊού.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και όπως παρατηρεί κανείς είναι άδειες από κόσμο. Ούτε πικ νικ, ούτε "πηγαδάκια", ούτε συγχρωτισμός... Φαίνεται ότι, σε γενικές γραμμές πάντα, οι Χανιώτες άκουσαν τις αυστηρές πλέον οδηγίες της κυβέρνησης και σε αντίθεση πλέον με άλλες περιοχές (όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη κτλ), όχι μόνο δεν γέμισαν τις παραλίες αλλά γύρισαν την πλάτη σε αυτές...


"Ευνόησε" ότι και ο καιρός ήταν ολίγον τι συννεφιασμένος, όχι όμως και κακος ώστε να οδηγήσει σε σκέψεις... εκδρομούλας.

Το μόνο που παρατηρούσε κανείς ήταν άτομα μόνα τους ή δυο-δυο, να περπατούν, να αθλούνται, να βγάζουν το ζώο συντροφιάς τους βόλτα ή να είναι μέσα στα αυτοκίνητά τους για μια βόλτα.

Το πάρκο των Αγίων Αποστόλων επίσης άδειο...

Μια παρέα αποτελούμενη από 6-7 άτομα μάλλον αποτέλεσε εξαίρεση, αλλά και αυτή διαλύθηκε γρήγορα.

Άδειο και το πάρκινγκ στους Αγίους Αποστόλους.

Στα Χανιά λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι σήμερα τουλάχιστον δίνουμε το καλό παράδειγμα σε όλη την Ελλάδα, για τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.