Επιστολή έστειλε η Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Στην επιστολή της η κίνηση εκφράζει την αναγκαιότητα να ληφθούν μέτρα στήριξης που να καλύπτουν το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας και ζητά να ενταχθούν οι κλάδοι των λογιστών φοροτεχνικών στα μέτρα στήριξης:

“Η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η πολιτεία  σωστά έλαβε μέτρα στήριξης της ζωής των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Σας παρακαλούμε όμως να λάβετε υπόψιν σας ότι όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Αν τα μέτρα δεν καλύπτουν το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, μετά τη κρίση του ιού δεν θα μείνουν όλες οι επιχειρήσεις ενεργές και αυτό θα είναι σε βάρος της οικονομίας και της ζωής  όλων μας.

Είναι ανάγκη να προστατευτούν όλες οι επιχειρήσεις από την πίεση των τράπεζων και να τους δοθούν τα αναγκαία κεφάλαια για να διατηρηθούν στη ζωή.

Τα ελλείματα και τα πλεονάσματα τα φτιάχνουν οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι αν είναι οι επιχειρήσεις ενεργές. Την επόμενη ημέρα μπορούμε να χαράξουμε μια νέα πορεία όλοι μαζί.

Για τους συνάδελφους Λογιστές Φοροτεχνικούς, που είναι στην μάχη πάρα τους κινδύνους, σας ζητούμε να επανεξετάσετε την στάση του υπουργείου σας και να εντάξετε τους ΚΑΔ άσκησης επαγγέλματος στην αναγκαία προστασία .

Θεωρούμε επίσης αναγκαίο να αποσυνδεθεί η υποβολή του συνόλου των υποχρεώσεων  των επιχειρήσεων από την πληρωμή και να μεταφερθούν το σύνολο των πληρωμών για μετά  την 31/7/2020 .

Με Τιμή

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας

Αλεβιζάκης Παναγιώτης

Μέλος της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook