Η κατάσταση που επικρατεί σε όλο τον κόσμο με την εξάπλωση του κορωνοϊού οδήγησαν στην αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Αμπε Σίνζο με κοινή τους ανακοίνωση γνωστοποίησαν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Υπενθυμίζεται η τελετή έναρξης ήταν προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου και η τελετή λήξης για τις 9 Αυγούστου. 

Οι Αγώνες, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, δε θα διεξαχθούν αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, με τη διοργάνωση να φέρει το ίδιο όνομα “Τόκιο 2020”. 

Να σημειωθεί ότι λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό αρκετοί αθλητές αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την προετοιμασία τους για τους Αγώνες και στην Ελλάδα υπήρχε λίστα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με αθλητές που προπονούνταν κατ’ εξαίρεση της απαγόρευσης για χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη σήμερα το πρωί προκειμένου να συζητήσουν το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον αναφορικά με τον Covid-19 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020….

Ο πρόεδρος Μπαχ και ο πρωθυπουργός Άμπε εξέφρασαν την κοινή ανησυχία τους για την παγκόσμια πανδημία Covid-19, για το τι προκαλεί στις ανθρώπινες ζωές και τον σημαντικό αντίκτυπό της στις προετοιμασίες των αθλητών παγκοσμίως για τους Αγώνες.

Η πρωτοφανής και απρόβλεπτη εξάπλωση της επιδημίας έχει δει την κατάσταση στον υπόλοιπο κόσμο να επιδεινώνεται. Χθες, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντχάνομ Γκεμπρεγιέσους, δήλωσε ότι η πανδημία COVID-19 ‘επιταχύνει’. Υπάρχουν περισσότερα από 375.000 κρούσματα που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως και σχεδόν σε κάθε χώρα και ο αριθμός τους αυξάνεται κάθε ώρα.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και με βάση τις πληροφορίες που παρέσχε σήμερα ο ΠΟΥ, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ και ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Αγώνες της XXXII Ολυμπιάδας στο Τόκιο πρέπει να αναπρογραμματιστούν σε ημερομηνία πέραν του 2020 αλλά όχι αργότερα από το καλοκαίρι του 2021, για τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών, όλων των συμμετεχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και της διεθνούς κοινότητας».

Η ανακοίνωση της αναβολής των αγώνων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook