Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είχε συνέπεια να παρθεί η απόφαση για αναστολή όλων των προπονήσεων των Ελλήνων αθλητών, που ήταν στη λίστα της ΓΓΑ.

Πριν από μερικές ημέρες η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού γνωστοποίησε τις λίστες με τους αθλητές που θα έκαναν – κατ’ εξαίρεση της απαγόρευσης χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων – προπόνηση για την προετοιμασία τους για το Τόκιο, ανάμεσά τους και αρκετοί Χανιώτες. 

Πλέον γνωστοποίησε ότι θα παραμείνουν κλειστές όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις και δε θα μπορούν να τις χρησιμοποιούν ούτε αυτοί οι αθλητές.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ έχει ως εξής:

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα, τροποποιείται η Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 18149/2020 (ΦΕΚ 855/Β/13-3-2020), η οποία στο άρθρο πρώτο, παράγραφος 6, προέβλεπε ότι αποφασίζεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας «των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, καθώς και των αθλητικών ομίλων, με εξαίρεση των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους». 

Η τροποποιητική ΚΥΑ θα αφορά το σκέλος της εξαίρεσης «των αθλητών και ομάδων που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχοντος έτους», εξαίρεση την οποία θα αναιρεί, έπειτα από τη σημερινή συμφωνία της ΔΟΕ και της Ιαπωνίας περί αναβολής της προγραμματισμένης διεξαγωγής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων το προσεχές καλοκαίρι στο Τόκιο.

Κατόπιν αυτών, όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στην Επικράτεια θα παραμείνουν κλειστές χωρίς την παραμικρή εξαίρεση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook