Αναστάτωση από την λίστα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ιστοσελίδα του Οργανισμού

‘Έντονη ανησυχία προκάλεσε η σημερινή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην οποία εμφανίζεται ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ μέχρι τις 15:00 της Τρίτης 24 Μαρτίου, σε ότι αφορά στην Κρήτη, ο Οργανισμός στον πίνακα 3: Περιοχές κατοικίας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19, εμφανίζει έξι κρούσματα στο Ηράκλειο, ένα στο Λασίθι και ένα στα Χανιά!

Το Flashnews.gr επικοινώνησε τόσο με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργο Μπέα, όσο και με την Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης κα Ελένη Μπορμπουδάκη, οι οποίοι διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε κάτοικο του νομού Χανίων.

Σύμφωνα με την κα Μπορμπουδάκη το πιθανότερο είναι να έχει καταγραφεί στο σύστημα του ΕΟΔΥ για τα Χανιά, το κρούσμα που είχε εμφανιστεί στον στρατιωτικό από το Μαρόκο ο οποίος είχε διαμείνει στα Χανιά για μικρό χρονικό διάστημα συμμετέχοντας σε εκπαίδευση στο ΚΕΝΑΠ. 

Βέβαια στην συνέχεια ο συγκεκριμένος στρατιωτικός είχε επιστρέψει στο Μαρόκο όπου και διαπιστώθηκε πως ήταν θετικός στον κορωνοϊό, περνώντας και από άλλες χώρες.

Το θέμα επιβάλλεται να διευκρινιστεί και τουλάχιστον να μην συμπεριλαμβάνεται στην λίστα με τις “περιοχές κατοικίας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook