Πρόταση θέματος για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης από την παράταξη Δήμος Ενεργών Πολιτών.

Μέτρα ελάφρυνσης των δημοτών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα μέτρα για τον κορωνοϊό προτείνει να συζητηθεί ως θέμα (προ ημερησίας διάταξης) η παράταξη του πρώην Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα.

Μάλιστα, στην πρόταση της παράταξης “Δήμος Ενεργών Πολιτών” τονίζεται ότι: “ζητάμε από την κυβέρνηση άμεσα να διευκολύνει τους δήμους να λάβουν και να εφαρμόσουν ανάλογες αποφάσεις με την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, που γίνεται μάλιστα επιτακτική ανάγκη μετά και τις εξαγγελίες του δήμου Αθηναίων”.

Αναλυτικά το κείμενο της πρότασης του πρώην Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, όπως εστάλη στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων:

Προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων

Προτεινόμενο θέμα για συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στην συνεδρίαση του Δ.Σ. Χανίων της 26-3-2020, που κατατίθεται από τον κ. Τάσο Βάμβουκα ως επικεφαλής της  Παράταξης «Δήμος Ενεργών Πολιτών» . 
   
ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Δ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ  ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ.

Λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών που δημιουργούνται στα οικονομικά νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τα μέτρα για τον κορωνοιό, το Δ.Σ. Χανίων αποφασίζει: 

Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για όσο διάστημα διαρκέσει η υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων για τις οποίες αποφάσισε η κυβέρνηση, καθώς και όσων εκ των εργαζομένων  θα δεχτούν το βοήθημα των 800 ευρώ εξ αιτίας των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοιού. 
       –    Απαλλαγή από την  καταβολή των τελών διαμονής παρεπιδημούντων από τις επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού κλάδου.

      –   Απαλλαγή από την καταβολή των τελών επί των ακαθαρίστων εσόδων των επιχειρήσεων που έχουν υποχρέωση. 
      –    Απαλλαγή από την καταβολή των τελών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων από επιχειρήσεις για όσο διάστημα διαρκέσει η υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας τους.

Ζητάμε από την κυβέρνηση άμεσα να διευκολύνει τους δήμους να λάβουν και να εφαρμόσουν ανάλογες αποφάσεις με την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση, που  γίνεται μάλιστα επιτακτική ανάγκη μετά και τις εξαγγελίες του δήμου Αθηναίων.

Το Δ.Σ. Χανίων σε επόμενη συνεδρίασή του, θα εξειδικεύσει περεταίρω τα μέτρα στήριξης προς τους δημότες με ενδεχόμενη διεύρυνσή τους, λαμβάνοντας υπ όψιν και τις σχετικές ρυθμίσεις, στις οποίες θα έχει προβεί η Ελληνική Κυβέρνηση.

Επίσης ζητάμε την μετάθεση της ημερομηνίας υποβολής φακέλου για την τακτοποίηση υπερβάσεων σε κτήρια, που λήγει στις 30/6/2020 για τις 31/12/2020, με αντίστοιχη μετάθεση της απαλλαγής από την αναδρομική καταβολή δημοτικών τελών για τα αδήλωτα τετραγωνικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook