Δικαιούχοι πάνω από 1,4 εκατ. εργαζόμενοι  -Δείτε ολόκληρη η λίστα. 

100 νέες φόρμες υποβάλλονται ανά λεπτό
Ενεργοποιήθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι εργοδότες, που είτε έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους είτε πλήττονται, δηλώνουν τα στοιχεία των εργαζομένων τους, προκειμένου να καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το άνοιγμα της πλατφόρμας στην ΕΡΓΑΝΗ (δείτε ΕΔΩ), υποβλήθηκαν 356 φόρμες από εργοδότες, ενώ ανά λεπτό λειτουργίας προστίθενται 100 νέες φόρμες.

Πέρα από τους εργαζόμενους στους οποίους έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και δικαιούνται τα 800 ευρώ, οι επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται να συμπεριλάβουν στην υπεύθυνη δήλωση και τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει λυθεί, από 1ης Μαρτίου 2020 έως 20 Μαρτίου 2020, είτε με καταγγελία από τους ίδιους, είτε με οικειοθελή αποχώρηση του εργαζόμενου.

Ποιοι είναι οι νέοι δικαιούχοι

Ξεπερνούν πλέον το 1,2 εκατομμύριο οι εργαζόμενοι και τις 600.000 οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες με τζίρο περί τα 8,5 δισ. ευρώ που βρίσκονται στον πυρήνα των μέτρων στήριξης τα οποία επεκτείνει συνεχώς η κυβέρνηση.

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε και δεύτερη λίστα μέσα σε μια εβδομάδα με επαγγέλματα και κλάδους (Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητος – ΚΑΔ) που πλήττονται και εντάσσονται στα μέτρα στήριξης από την Πολιτεία.

Όπως είχε προαναγγείλει από το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στους νέους ΚΑΔ που προστίθενται από σήμερα περιλαμβάνονται δραστηριότητες σχετικές με τις αερομεταφορές που έχουν σχεδόν νεκρωθεί, τα πάρκινγκ ή τα πλυντήρια ΙΧ αυτοκινήτων που μένουν ακινητοποιημένα, ή πάγκους λαϊκής όπου επεβλήθησαν περιοριστικά μέτρα κλπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΔ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook