«Είναι πραγματικά λυπηρό που έγιναν οι αγώνες καθώς πολλές φορές τους είχαμε ζητήσει να συνεργαστούν», αναφέρει ο κυβερνήτης.

Την στιγμή που οι περισσότερες κυβερνήσεις στον κόσμο έχουν επιβάλει περιοριστικά μέτρα και απαγόρευση μετακινήσεων λόγω της πανδημίας, στην Ιαπωνία συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους.

Περίτρανο παράδειγμα αυτό που συνέβη την Κυριακή στη Σαϊτάμα στο ‘’Saitama Super Arena”. Πραγματοποιήθηκε κανονικά το K-1 World GP, δηλαδή το κατά πολλούς κορυφαίο event kickboxing στον κόσμο.

Συγκεντρώθηκαν 6500 άτομα στις κερκίδες του γηπέδου αυτού, με το πιο εντυπωσιακό να είναι το γεγονός ότι οι διοργανωτές αγνόησαν τις εκκλήσεις των υπευθύνων να αναβάλλουν τους αγώνες.

«Είναι πραγματικά λυπηρό που έγιναν οι αγώνες καθώς πολλές φορές τους είχαμε ζητήσει να συνεργαστούν», αναφέρει ο κυβερνήτης.

Στην Ιαπωνία δεν έχει επιβληθεί απαγόρευση μετακίνησης, με τους υπευθύνους να προσπαθούν με περισσότερο… χαλαρά μέτρα να καταπολεμήσουν την διασπορά του ιού. Παρόλα αυτά οι αρμόδιες Αρχές της Σαϊτάμα είχαν καλέσει τους διοργανωτές να ακυρώσουν τους αγώνες κάτι που δεν έγινε.

Απλώς οι διοργανωτές με σχετική ανακοίνωση στις 19 Μαΐου επεσήμαναν ότι θα παρέχουν μάσκες, γάντια και αντισηπτικά σε όλους τους θεατές που θα βρεθούν στο γήπεδο. Την ίδια ημέρα μια επιτροπή ιατρών της κυβέρνησης της χώρας κάλεσαν και πάλι τους διοργανωτές να μην γίνουν οι αγώνες κάτι που και πάλι δεν είχε αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook