78 νέα κρούσματα ενώ στο σύνολο τα κρούσματα είναι 821

H καθιερωμένη ενημέρωση για τον “χάρτη” του ιού στην χώρα μας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, να παίρνει την… συνηθισμένη θέση του.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κύριος Τσιόδρας, στην Ελλάδα μέχρι αυτή την ώρα έχουμε 22 νεκρούς εκ των οποίων οι 18 είναι άνδρες και οι 4 γυναίκες με μέση ηλικία τα 75 έτη. Οι 21 από τους 2 νεκρούς είχαν υποκείμενα νοσήματα. 

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας, τόνισε ότι έχουμε 78 νέα κρούσματα ενώ στο σύνολο τα κρούσματα είναι 821. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 134 άτομα ενώ στις ΜΕΘ είναι 53 άτομα. Το 60% των κρουσμάτων είναι άνδρες με μέση ηλικία τα 67 έτη, οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα εκτός από τον κορωνοϊό. “Δεν υπάρχει μεγάλη επιθετική αύξηση, και η νόσος είναι 80-85% σε ήπια μορφή”. 

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι “κάποιοι δίνουν τη δική τους μάχη στην πρώτη γραμμή και κάποιοι όπως εμείς από το σπίτι. Για την φροτνίδα και το τάισμα ζώων, εκτός του δήμου κατοικίας, θα πρέπει όσοι ταίζουν τα ζώα να έρθουν σε συνεννόηση με τις φιλοζωικές της περιοχής ή και με μεμονωμένα άτομα ώστε να αναλάβουν την σίτιση των ζώων, μέχρι να αρθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Όσοι φροντίζουν αδέσποτα, στον δήμο κατοικίας τους, θα πρέπει να πάρουν βεβαίωση από τα αρμόδια γραφεία του εκάστοτε δήμου, ώστε να μπορούν τα ταίζουν τα αδέσποτα, αλλά η διάρκεια του ταϊσματος δεν πρέπει να ξεπερνά τις τρεις ώρες”. 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook