Η περίοδος "χάριτος" των πρώτων τριών ημερών έλαβε τέλος.

Είναι γεγονός ότι, ενώ ως χώρα έχουμε διαχειριστεί καλά το μείζον θέμα του κορωνοϊού καθώς τα μέτρα ελήφθησαν από νωρίς, ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή του "πολέμου" και οι περισσότεροι επιστήμονες αναφέρουν ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για την Ελλάδα και την εξάπλωση ή μη του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εντολές του Υπουργείου είναι σαφείς σε ό,τι αφορά την απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας, καθώς από σήμερα Πέμπτη (26/03), μια μέρα μετά την αργία της 25ης Μαρτίου, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. στους δρόμους αναμένεται να ενταθούν και να είναι σαφώς πιο αυστηροί προς εκείνους που δε φέρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αυτό εξάλλου ανέφερε ξεκάθαρα στις χτεσινές δηλώσεις του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, που εφιστά την προσοχή στους πολίτες να εναρμονιστούν με τα νέα μέτρα ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός. Μάλιστα, επαίνεσε τους πολλούς που ακολουθούν τα μέτρα και "χτύπησε καμπανάκι" στους λίγους που αποτελούν ...κίνδυνο για την πλειοψηφία.


Αυστηροί έλεγχοι στα Χανιά

Και στα Χανιά λοιπόν, αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη τα μέτρα είναι πιο αυστηρά από σήμερα. Για τα Χανιά είναι σαφές ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι έλεγχοι σε σημεία όπως η "Χονολουλου", ο κόμβος του "Πολυκλαδικού", αλλά και η "είσοδος- έξοδος" του Κλαδισού καθώς επίσης και σε σημεία εισόδων ή εξόδων σε άλλους Δήμους του Νομού. 

Παρά ταύτα, αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν και άλλα "κυλιόμενα" σημεία στα οποία η Αστυνομία θα πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους αλλά και περιπολίες εντός και εκτός της πόλης των Χανίων. Πλέον, καθίσταται σαφές ότι δεν αποτελεί για κανέναν πολίτη, δικαιολογία να μην αποδεικνύει τον λόγο για τον οποίο βρίσκεται εκτός σπιτιού, με γνώμονα πάντοτε ότι διάγουμε μια κρίσιμη περίοδο, με την πανδημία να απειλεί!

Σήμερα ο βροχερός καιρός είναι σαφές ότι ευνοεί την παραμονή στο σπίτι, ωστόσο χρειάζεται προσοχή τις επόμενες μέρες (μάλλον από Σάββατο και μετά κατά την πρόγνωση της ΕΜΥ), που ο καιρός θα καλυτερεύσει.