Αποκλεισμός τριών εβδομάδων σε ισχύ – Δείτε τις φωτογραφίες

Ακόμα τρεις ασθενείς με κορονοϊό εξέπνευσαν στη διάρκεια της νύχτας στην Ινδία ενώ η κυβέρνηση της χώρας αναζητεί τρόπους να βελτιώσεις τις υπηρεσίες προς τα 1,3 δισεκατομμύρια των Ινδών πολιτών, που καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους στο πλαίσιο του λεγόμενου lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Όπως περιγράφει το Reuters, οι δρόμοι ήταν ήσυχοι τη δεύτερη ημέρα του lockdown, που είναι σε ισχύ 24 ώρες και θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι απηύθυνε έκκληση στους Ινδούς πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους εκτός από τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή αν πρόκειται να αγοράσουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Άνθρωποι σε ουρές, φορώντας μάσκες και κάποιοι και γάντια, περίμεναν έξω από συνοικιακά καταστήματα στις πόλεις, όπως στο Νέο Δελχί και τη Μουμπάι.

Φορτηγά ακινητοποιήθηκαν στα σύνορα των κρατιδίων και τα μέσα μαζικής μεταφοράς αποσύρθηκαν από τους δρόμους. Η Αστυνομία διενεργεί αυστηρούς ελέγχους παρότι ο Μόντι είπε πως οι βασικές υπηρεσίες θα εξακολουθήσουν να παρέχονται.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού έφτασε τα 649, εκ των οποίων 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους Οι αριθμοί παραμένουν μικροί σε σχέση με άλλες χώρες, ωστόσο ειδικοί προειδοποιούν πως η χώρα αντιμετωπίζει «τσουνάμι» κρουσμάτων εάν δεν αναλάβει δράση.

Ο ειδικός του ΠΟΥ Δρ Mike Ryan τόνισε από τη Γενεύη πως με το lockdown η Ινδία έχει μια ευκαιρία να επεκτείνει τις εξετάσεις, την παρακολούθηση και τις μονάδες καραντίνας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook