“Απόλυτη προτεραιότητα, η προστασία όλων των δημοτών…”

Στην ανάγκη το σύνολο της λειτουργίας του Δήμου Χανίων να επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας και της κρίσης λόγω του κορωνοϊού, αναφέρεται ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Η Απάντηση… Τα Χανιά μας” Άρη Παπαδογιάννη.

Η ανακοίνωση επικεντρώνεται ειδικά για θέματα που έχουν τεθεί στην ημερήσια διάταξη της σημερινής – δια περιφοράς – συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η πανδημία του Κορωνοϊού, έχει «χτυπήσει» ολόκληρο τον πλανήτη και το ενδιαφέρον όλων είναι στο πως ο κόσμος θα υπακούσει στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και στις εξελίξεις από την επιστημονική κοινότητα.

Η προσοχή όλων μας, επιβάλλεται να είναι προς την κατεύθυνση της λήψης όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών για την θωράκιση της χώρας και των πολιτών της. 

Αυτό πρέπει να κάνει, πλέον και ο Δήμος Χανίων κατά απόλυτη προτεραιότητα και σε αυτό χρειάζεται η συνδρομή όλων, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες : το σύνολο των δυνάμεων της δημοτικής αρχής, πρέπει να στρατευθεί στην υπηρεσία των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, από τις συνέπειες της εν εξελίξει υγειονομικής κρίσης.   

Το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων – ωφελούμενοι και προσωπικό – πρέπει να θωρακιστεί, όσο ακόμη υπάρχει χρόνος. Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» επιβάλλεται να ενισχυθεί, τώρα που εκατοντάδες συνδημότες μας, ηλικιωμένοι και ευπαθείς ομάδες, δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους και η δική μας συνδρομή, είναι επιβεβλημένη.  

Ο Δήμος είναι ευθύνη όλων μας, να είναι παρών, όπου υπάρχει αυτή την κρίσιμη περίοδο ανάγκη και αυτό επιβάλλεται ν’ αποτελέσει την απόλυτη προτεραιότητα όλων μας, που φέρουμε την ευθύνη λειτουργίας του,  έως ότου ο κίνδυνος απομακρυνθεί.   
Το προσωπικό του Δήμου Χανίων, στέκεται για μια ακόμη φορά, στο ύψος που η περίσταση απαιτεί, ακόμη και στις ειδικές συνθήκες εργασίας που έχει διαμορφώσει η πανδημία, από την πρώτη κιόλας στιγμή. Το προσωπικό αυτό, είναι κρίσιμο να ενισχυθεί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό, ατομικής προστασίας, προκειμένου να μπορέσει να συνεχίσει να εργάζεται με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.  
Το κράτος σε κάθε περίπτωση, έχει συνέχεια και αυτό αποτελεί αδήριτη ανάγκη να διαφυλαχθεί. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, καλείται και αυτό από την δική του πλευρά, να προσαρμοστεί  με τα νέα δεδομένα και να συνεχίσει να λαμβάνει αποφάσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων δεν πρέπει αυτή την κρίσιμη για όλους περίοδο, να έχει διαφορετικές προτεραιότητες, αλλά και να το απασχολούν ζητήματα ελάσσονος σημασίας, τα οποία δεν έχουν θέση, σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε. 
Η παράταξη μας αισθάνεται την ανάγκη να καταθέσει δημόσια πρόταση, «τα θέματα που έρχονται προς συζήτηση στις επόμενες συνεδριάσεις του σώματος, κατά απόλυτη προτεραιότητα να σχετίζονται με τις ανάγκες που προκύπτουν μέσα από την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Ζητήματα της απλής καθημερινότητας που έχουν την «πολυτέλεια» να περιμένουν, καλό θα είναι να τα συζητήσουμε όταν η ομαλότητα, θα επανέλθει».

Δεν μπορούμε για παράδειγμα να συζητάμε για καταγγελίες μισθώσεων σε καταστήματα της πόλης, όταν η πραγματική οικονομία, έχει βάλει λουκέτο. Δεν είναι φρόνιμο ν’ αποφασίζουμε την παραχώρηση αθλητικών χώρων του Δήμου Χανίων, όταν ακυρώνονται ακόμη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.    

Θέματα σοβαρά για την πόλη, των οποίων  η διαχείριση απαιτεί διεξοδική συζήτηση εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά τα χρονοδιαγράμματα τους δεν πιέζουν ασφυκτικά, θα μπορούσαν ίσως να μετατεθούν σε δεύτερο χρόνο, καθώς η διαδικασία των εκ περιφοράς συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, από μόνη της εμπεριέχει υψηλό δείκτη δυσκολίας.

Όλα τα παραπάνω, αποτέλεσαν αντικείμενο έντονου προβληματισμού της δημοτικής μας παράταξης, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία και τα ερωτηματικά μας πύκνωσαν ακόμη περισσότερα όταν λάβαμε την πρόσκληση για την σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τον πίνακα των θεμάτων που έρχονται προς συζήτηση. 

«Όλοι μαζί επαναλαμβάνουμε ότι θα πρέπει να εργαστούμε για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα, σε ότι αφορά την συνολική λειτουργία του Δήμου Χανίων και των δημοτών του, για όσο χρονικό διάστημα, διαρκέσει η υγειονομική κρίση. Σε αυτή την προσπάθεια, η παράταξη “Η Απάντηση… Τα Χανιά μας”, καταθέτει το σύνολο των δυνάμεων, στην διάθεση της δημοτικής αρχής. Οποιαδήποτε άλλη συζήτηση αυτή την ώρα, είναι άσκοπη και περιττή».”  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook