Σε ανακοίνωσή του ο δικηγορικός σύλλογος Χανίων αναφέρει τους λόγους για τους οποίους κρίνει ότι και ο δικηγορικός κλάδος πλήττεται και πρέπει ννα ενταχθεί στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων:

“Η χώρα μας αντιμετωπίζει μία πρωτόγνωρη πανδημία.

Η Κυβέρνηση ορθά έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού και την προστασία του υπέρτατου αγαθού της υγείας των πολιτών.

Παράλληλα οι αρμόδιοι Υπουργοί έχουν δεσμευτεί και προαναγγείλει  μέτρα για την ενίσχυση, στήριξη και προστασία των πληττόμενων επαγγελματικών ομάδων.

Η αναγκαία αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων, των  Υποθηκοφυλακείων, των  Κτηματολογικών γραφείων,  η αποχή των δικαστικών  επιμελητών, η υπολειτουργία των Δημοσίων Υπηρεσιών, η απαγόρευση της  κυκλοφορίας και των μετακινήσεων των πολιτών δεν επιτρέπουν για ένα Δικηγόρο επουδενί δικαστικές ή εξώδικες εργασίες.

Ουσιαστικά τα δικηγορικά γραφεία είναι κλειστά, ενώ οι κάθε είδους μας υποχρεώσεις, παραμένουν ενεργές.

Όμως  παρά την ως άνω διαμορφούμενη κατάσταση και τις επί ημερών διαβεβαιώσεις από αρμόδια  κυβερνητικά στελέχη,  οι Δικηγόροι εξαιρούνται από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση,  μολονότι είναι ο κλάδος των αυτοαπασχολούμενων  που κατεξοχήν πλήττεται από την πρωτοφανή αυτή  κρίση.

Οι πόροι υπάρχουν, λείπει προφανώς αδικαιολόγητα η πολιτική βούληση.

Η Κυβέρνηση με τη στάση της αποδεικνύει ότι μας αντιμετωπίζει κατά περίπτωση ως επιστήμονες, προκειμένου να αποκλειστούμε από την παρούσα αναγκαία οικονομική στήριξη, αλλά μας αντιμετωπίζει ως ελεύθερους επαγγελματίες, προκειμένου να μας επιβάλει τέλος επιτηδεύματος, υποχρέωση περιοδικής καταβολής ΦΠΑ και ετήσιας εισφοράς υπέρ ΟΑΕΔ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, εν συνεχεία της ομόφωνης απόφασης της  Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, διαμαρτύρεται έντονα για την άστοχη και αδικαιολόγητη αυτή  απόφαση της Κυβέρνησης της Χώρας να εξαιρέσει τους Δικηγόρους από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, αγνοώντας προκλητικά την πραγματικότητα που βιώνουμε.

Η διακριτή αυτή συμπεριφορά εναντίον του Δικηγορικού Σώματος δεν είναι ανεκτή.

Ως εκ τούτου,

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της.

Καλούμε τους τοπικούς Βουλευτές της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης να προβούν σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια  προκειμένου να αρθεί η κατάφωρη αυτή αδικία.

Ζητούμε  την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook