Τα 892 έφτασαν τα κρούσματα στη χώρα – Στους 26 οι θάνατοι

Η ενημέρωση από τον Σ. Τσιόδρα

Την ενημέρωση κάνουν ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας καθώς και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Ανακοινώθηκαν 71 νέα κρούσματα και συνολικά κρούσματα 892. Από αυτούς οι 54 είναι διασωληνωμένοι. Είχαμε 4 νεκρούς σε μια ημέρα. 26 θάνατοι έχουν καταγραφεί συνολικά στη χώρα. Δεν καταγράφεται μέχρι στιγμή εκθετική αύξηση, δεν φαίνεται να έχουν την πορεία της Ιταλίας. Αν όμως τα μέτρα αρθούν θα αλλάξει η εικόνα.

Ο ιός μπορεί να πλήξει και νέους ανθρώπους το είδαμε στην περίπτωση του Γερμανού καθηγητή. Παρουσιάστηκε θρόμβωση στον ασθενή. Μάλιστα του χορηγείτο ειδική αντιθρομβωτική αγωγή. Πάντως, η επιπλοκή αυτή δεν φαίνεται να αφορά σε μεγάλο ποσοστό ασθενών.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε και ενέκρινε πρωτόκολλο θεραπευτικής αγωγής για όσους νοσηλεύονται. 

Δεν αλλάζει η στρατηγική του Μένουμε σπίτι με ήπια συμπτώματα. Οι σοβαρές περιπτώσεις ή οι άνθρωποι με αυξημένο κίνδυνο πρέπει να αναζητούν ιατρική βοήθεια. Στη συντριπτική της πλειοψηφία παραμένει ήπια νόσος.

Η ενημέρωση από τον Ν. Χαρδαλιά

Η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη. Η κοινωνία επιδεικνύει αξιέπαινη ωριμότητα και ψυχραιμία. Ο κορωνοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις. Ο καλύτερος τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας.

Να διευκρινίσουμε ότι όσοι είναι στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και ενόπλων δυνάμεων έχουν ελευθερία μετακίνησης μόνο ως προς την άσκηση των καθηκόντων τους.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook