Σοκαριστικά στοιχεία από την πανδημία

Συνολικά 1.307 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνταν σε οίκους ευγηρίας στην Ισπανία έχουν πεθάνει από τον νέο κορονοϊό, αριθμός που αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τρίτο των θυμάτων.

Τα συγκεκριμένα νούμερα μετέδωσε το ραδιόφωνο Cadena Ser. Μόνο στην περιφέρεια της Μαδρίτης, έχουν πεθάνει 855 τρόφιμοι γηροκομείων από την έναρξη της επιδημίας.

Ο σταθμός επικαλέστηκε στοιχεία που συνέλεξαν τα τοπικά παραρτήματά του σε όλη την Ισπανία.

Οι οίκοι ευγηρίας, οι ηλικιωμένοι ένοικοι των οποίων ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ανέφερε ότι ακόμη συλλέγει στοιχεία από όλες τις περιφέρειες για την κατάσταση στα γηροκομεία και δεν είναι προς το παρόν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τον ραδιοφωνικό σταθμό.

Ξεπέρασαν τις 6.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Αυστρία

Σε συνολικά 6.398 ανέρχονταν μέχρι σήμερα, τις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Αυστρία, ο οποίος έχει προξενήσει ήδη τον θάνατο 49 ανθρώπων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αυστριακού υπουργείου Υγείας, το οποίο ταυτόχρονα καταγράφει την διενέργεια, έως σήμερα, συνολικά 35.995 τεστ διάγνωσης του ιού και την αποθεραπεία 112 ανθρώπων οι οποίοι είχαν νοσήσει από τον ιό.

Από το μέχρι στιγμής σύνολο των 6.398 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, τα περισσότερα εμφανίζονται στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου, συγκεκριμένα 1.623, ενώ, στο ομόσπονδο κρατίδιο της ‘Ανω Αυστρίας, που , αρχές της εβδομάδας είχε βρεθεί στην κορυφή του καταλόγου, τα κρούσματα είναι 1.054.

Ακολουθούν, σε αριθμό κρουσμάτων, τα ομόσπονδα κρατίδια : Κάτω Αυστρία με 873 κρούσματα, Βιέννη (825), Στυρία (699), Σάλτσμπουργκ (591), Φόραλμπεργκ (435), Καρινθία (183) και Μπούργκενλαντ (115).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook