Την εκπαιδευτική τηλεόραση μέσω της ΕΡΤ επιστρατεύει το υπουργείο Παιδείας για την, από το σπίτι, εκπαίδευση των μαθητών του δημοτικού.

Το ωράριο των μαθημάτων της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ορίστηκε για το δημοτικό από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, για το γυμνάσιο από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και για το λύκειο από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Ειδικότερα, τους υπευθύνους Παιδείας των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενημέρωσε τηλεφωνικά χθες η αρμόδια υπουργός  Νίκη Κεραμέως, για τη δέσμη των πρωτοβουλιών που ανέλαβε το υπουργείο, λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολείων εξαιτίας των μέτρων κατά της διασποράς κορωνοϊού.

Η υπουργός συνομίλησε διαδοχικά με τους κ. Νίκο Φίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κ. Χαρά  Κεφαλίδου από το ΚΙΝΑΛ, τον κ. Κυριάκο Ιωαννίδη από το ΚΚΕ, την κ. Δήμητρα Κρητικού από την Ελληνική Λύση και τον κ. Γεράσιμο Λυμπεράτο από το ΜέΡΑ 25, και τους ενημέρωσε για τους άξονες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της σύγχρονης εκπαίδευσης (δηλαδή, μία ψηφιακή τάξη με άμεση επαφή μαθητών-εκπαιδευτικού), η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που έχει δοθεί στο λύκειο και δη στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, από τους οποίους ξεκίνησαν τα εξ αποστάσεως ζωντανά μαθήματα.

Οι μαθητές μπορούν να συνδεθούν μέσω Διαδικτύου αλλά και τηλεφώνου, ώστε να μην αποκλείεται κανείς. Σύμφωνα με την ίδια, η σύγχρονη εκπαίδευση έχει ήδη επεκταθεί σε όλα τα λύκεια της χώρας, ολοκληρώνονται αυτήν την εβδομάδα και οι επιμορφωτικές δράσεις για τα γυμνάσια και έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή και σε δημοτικά.

Για την ασύγχρονη εκπαίδευση (κυρίως με ανάρτηση υλικού) η υπουργός ενημέρωσε τους υπευθύνους Παιδείας σχετικά με τη λειτουργία των πλατφορμών του υπουργείου (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, E-class, E-me) και το υπάρχον ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό (Φωτόδεντρο, Αίσωπος, E-books). Η ασύγχρονη εκπαίδευση εφαρμόζεται ήδη σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ δρομολογείται και η εκπαιδευτική τηλεόραση μέσω της ΕΡΤ. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook