Ένα περιστατικό με τεχνικό τηλεφωνικής εταιρείας αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής.

Ως περιοχή "υψηλού κινδύνου" στο μείζον ζήτημα του κορωνοϊού μπορεί, κάλλιστα να χαρακτηριστεί ο Δήμος Αποκόρωνα. Αιτία ότι στο Δήμο ζουν ευρωπαίοι της τάξεως των 3500 περίπου ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Βρετανοί και οι οποίοι κατέφτασαν το προηγούμενο διάστημα από την πατρίδα τους, όπως κάθε χρόνο, παραμονές του Πάσχα και επιστρέφουν σε αυτήν, παραμονές Χριστουγέννων.

Διανύουμε λοιπόν περίοδο που Βρετανοί έχουν επιστρέψει στον Αποκόρωνα για να περάσουν τη θερινή περίοδο στα σπίτια ιδιοκτησίας τους στην περιοχή, συνεπώς έχει χτυπήσει "καμπανάκι" στις αρχές, αυτή την περίοδο που η πανδημία του κορωνοϊού βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Ως εκ τούτου, Βρετανοί που έχουν επιστρέψει στην περιοχή των Χανίων τίθενται σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους, ωστόσο ένα περιστατικό σε χωριό του Δήμου Αποκορώνου προχτές "θορύβησε" τους κατοίκους της περιοχής.

Τεχνικός πήγε να βάλει ίντερνετ σε σπίτι οικογένειας που επέστρεψε από την Αγγλία

Έλληνας επέστρεψε από την Αγγλία στο σπίτι του στον Αποκόρωνα Χανίων, μαζι με τη Βρετανίδα γυναίκα του και το παιδί του, ωστόσο οι δύο τελευταίοι παρουσίασαν πυρετό. Ούτως ή άλλως τέθηκαν σε καραντίνα, ωστόσο, εκείνο όμως που δημιούργησε "ζήτημα" ήταν ότι η οικογένεια κάλεσε τεχνικό για να τους συνδέσει το ίντερνετ στο σπίτι και εκείνος διαπίστωσε ότι δύο μέλη της είχαν πυρετό, (χωρίς φυσικά να σημαίνει απαραίτητα ότι είχαν κορωνοϊό), ωστόσο είναι σαφές ότι... χτύπησε καμπανάκι κινδύνου!

Αμέσως ενημερώθηκε τόσο το Κέντρο Υγείας Βάμου όσο και ο Δήμος με την Αστυνομία και τάχιστα δόθηκε εντολή, τα μέλη της οικογένειας να τεθούν σε πλήρη καραντίνα, μέχρι το πέρας 14 ημερών, όπως προβλέπεται. Την ίδια στιγμή, προληπτικά μέτρα προστασίας λαμβάνονται και για τον τεχνικό που εισήλθε στο σπίτι της οικογένειας.

Όπως μας τόνισε ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης, "ο Αποκόρωνας είναι περιοχή υψηλού κινδύνου, εξαιτίας του γεγονότος ότι ζουν σε αυτόν πολλοί Ευρωπαίοι και ειδικά Άγγλοι. Είμαστε σε πλήρη και εξαιρετική συνεργασία με την Αστυνομία, το Κέντρο Υγείας Βάμου, τις τοπικές κοινότητες αλλά και τους κατοίκους που είναι πλήρως ενημερωμένοι και συνεργάσιμοι, ώστε να μην προκύψει κανένα πρόβλημα, αυτές τις μέρες που ο κορωνοϊός "μαστίζει" όλες τις χώρες".

Όπως μας σημείωσε ο Δήμαρχος Αποκορώνου τα μέτρα πρόληψης είναι ιδιαίτερα αυξημένα σε όλο το εύρος του Δήμου Αποκόρωνα και τα αποτελέσματα είναι μέχρι τώρα εμφανή, αφού δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, παρά τον υψηλό κίνδυνο που υπάρχει, λόγω του γεγονότος ότι στην περιοχή ζουν πολλοί άνθρωποι προερχόμενοι από διάφορα μέρη της Ευρώπης, σε μια εποχή που η "γηραιά" ήπειρος πλήττεται βάναυσα από τον κορωνοϊό.  

Όπως επίσης είχε επισημάνει προ ημερων στο Flashnews.gr ο Δήμαρχος Αποκορώνου, «ζητώ να υποβάλλονται στην τοπική αστυνομία και στον Δήμο καταστάσεις με εκείνους που έρχονται από το εξωτερικό και να γίνεται έλεγχος για το αν μπαίνουν σε αυτοπεριορισμό για 14 ημέρες όπως ορίζει η απόφαση».

Σημειώνεται ότι από νωρίς ο Δήμος Αποκορώνου είχε εκφράσει σε την ανησυχία του, για τις αφίξεις Ευρωπαίων στην περιοχή, προκαλώντας την  έντονη ανησυχία στις τοπικές αρχές.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook