Ο Γάλλος πρωθυπουργός προειδοποίησε σήμερα πως οι πρώτες 15 ημέρες του Απριλίου θα είναι ακόμη πιο δύσκολες για την χώρα, η οποία αγωνίζεται ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο και όπου έχουν χάσει την ζωή τους σχεδόν 2.000 θύματα.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν από λίγο, ο Εντουάρ Φιλίπ είπε στους Γάλλους πως η μάχη κατά του κορωνοϊού «μόλις ξεκίνησε» και πρόσθεσε πως η πανδημία ήταν μια «πρωτοφανής κρίση για την υγεία που δεν έχει παρατηρηθεί εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα».

«Τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη»
Ωστόσο, ο Γάλλος πρωθυπουργός προειδοποίησε πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμη για την Γαλλία, η οποία έχει σχεδόν 2.000 νεκρούς από τον κορωνοϊού και έχει μπει σε lockdown από τις 17 Μαρτίου. «Οι πρώτες 15 ημέρες του Απριλίου θα είναι ακόμη πιο δύσκολες, πράγματι, θα είναι ακόμη πιο δύσκολες από τις 15 ημέρες που μόλις περάσαμε» δήλωσε ο Φιλίπ.

Τόνισε επίσης, πως ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού διπλασιάζεται κάθε 3 με 4 ημέρες και κάλεσε το κοινό να σεβαστεί τα περιοριστικά μέτρα, προκειμένου να προστατευθούν τόσο οι ίδιοι όσο και οι εργαζόμενοι στον κλάδο της υγείας. «Είναι συλλογική μας ευθύνη να μειώσουμε τις επαφές μας, έτσι θα ισοπεδώσουμε την καμπύλη της επιδημίας» τόνισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook