Πρώτη είδηση σε όλα τα ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης, από την Ιταλία μέχρι το Λουξεμβούργο και την Ιρλανδία, έγινε ο θάνατος του 53χρονου συνδικαλιστή που συμμετείχε στα συλλαλητήρια της 20ης Οκτωβρίου στην Αθήνα. Με εκτενή δημοσιεύματα και συνεχείς ανταποκρίσεις από την ελληνική πρωτεύουσα τα ευρωπαϊκά Μέσα περιγράφουν μια ημέρα πολιορκίας και ένα σκηνικό απόλυτου χάους στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, την ώρα που οι Έλληνες βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν ένα από τα πλέον αμφισβητούμενα νομοσχέδια των τελευταίων μηνών.

Το CNN ήταν το πρώτο διεθνές μεγάλο δίκτυο που ανακοίνωσε τον θάνατο του 53χρονου οικοδόμου, διαδηλωτή και μέλος του ΠΑΜΕ. Με τον τίτλο \’\’Νεκρός συνδικαλιστής στις διαμαρτυρίες στην Ελλάδα\’\’ και ένα σύντομο κείμενο, το CNN ανακοίνωσε το δραματικό γεγονός, τονίζοντας ότι βουλευτής ανακοίνωσε την είδηση την ώρα που η Βουλή ψήφιζε νέα μέτρα αυστηρότητας.

«Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίων των μέτρων λιτότητας» γράφει στην πρώτη της σελίδα η γερμανική εφημερίδα “Die Welt”, που περιγράφει λεπτομερώς τις συγκρούσεις μελών του ΠΑΜΕ με κουκουλοφόρους οι οποίες μετέτρεψαν σε κόλαση την πλατεία Συντάγματος. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης πως η Ελλάδα βρίσκεται στην χειρότερη οικονομική κατάσταση των τελευταίων δεκαετιών, υποστηρίζοντας πως χωρίς την ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια η χώρα θα καταρρεύσει.

Στο ίδιο κλίμα κινείται και η αυστριακή εφημερίδα “Der Standard” που κάνει λόγο για τον «θάνατο ενός 53χρονου διαδηλωτή ο οποίος μεταφέρθηκε ήδη νεκρός σε κεντρικό νοσοκομείο της Αθήνας». Η αυστριακή εφημερίδα επικαλείται πηγές της ελληνικής αστυνομίας που κάνουν λόγο για 50.000 διαδηλωτές, σε μια από τις πιο «σκληρές» συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων μηνών.

«Τουλάχιστον 16 τραυματίες και ένας νεκρός στα επεισόδια της Αθήνα» αναφέρει και το δημοσίευμα της γαλλικής “Le Figaro” «Tη δεύτερη ημέρα της μεγαλύτερης γενικής απεργίας των τελευταίων ετών, κομμουνιστές και ακρο-αριστεροί συγκρούστηκαν μπροστά από το ελληνικό κοινοβούλιο σε μάχες σώμα με σώμα, με συνέπεια δεκάδες διαδηλωτές να μεταφερθούν στα νοσοκομεία». Η γαλλική εφημερίδα επικαλείται και δηλώσεις στελέχους του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος φέρεται να αμφισβήτησε ανοιχτά την ικανότητα της ηγεσίας της ελληνικής αστυνομίας.

Η βρετανική εφημερίδα “Guardian” επικαλείται ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης και αναφέρει για τον θάνατο ενός 53χρονου συνδικαλιστή, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζει τα αίτια θανάτου. Με συνεχές ρεπορτάζ από τους δρόμους της πρωτεύουσας η βρετανική εφημερίδα περιγράφει λεπτό προς λεπτό την «πολεμική κατάσταση της Αθήνας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook