Ανακοινώσεις Τσιόδρα: Άλλοι έξι θάνατοι σε ένα 24ωρο – 69 διασωληνωμένοι – «Η χλωροκίνη σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, ακόμα και θάνατο»

Τελευταία ενημέρωση 18:25

Μεγαλώνει μέρα με την ημέρα τόσο η λίστα των θυμάτων όσο και η λίστα των κρουσμάτων από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. 

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε σήμερα (29.03.2020) 95 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον στα 1.156. 

38 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό, ενώ από τους ασθενείς που νοσηλεύονται οι 69 είναι διασωληνωμένοι.  

Συνολικά, έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 15.000 εργαστηριακοί έλεγχοι.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό επέστησε την προσοχή των πολιτών στη χρήση της χλωροκίνης, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού. 

Όπως είπε, σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, ακόμα και θάνατο, ενώ τα χημικά που την περιέχουν, χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ για καθαρισμό δεξαμενών!

Ακόμη, αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την χρήση ορού σε πέντε ασθενείς από τη νόσο του Covid-19 στην Κίνα.

Παράταση μέχρι τις 11 Απριλίου των “λουκέτων”

Παρατείνεται έως και τις 11 Απριλίου η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά.

Επίσης, παρατείνονται έως τις 11 Απριλίου τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας.

Αποφασίστηκε επίσης, όπως είπε, να παραταθεί η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά ακόμα μια εβδομάδα για προκλητικούς λόγους.

«Βαδίζουμε σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και οποιαδήποτε λάθος επιλογή μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις. Κάθε ημέρα που μένουμε σπίτι, μας φέρνει πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα» τόνισε στις δηλώσεις του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας  στις ανακοινώσεις που έκανε μετά την ενημέρωση του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέλιξη της νόσου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook