Ενας ακόμη Κρητικός που είχε παρευρεθεί στο κρητικό γλέντι στο Στάτεν Αϊλαντ, στις 7 Μαρτίου, πέθανε από τον κορωνοϊό. 

Πρόκειται για τον Στέλιο Βολικάκη, 70 χρόνων, που νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο.

Τρεις ημέρες μετά το γλέντι, ήρθαν τα πρώτα συμπτώματα, αρχικά για την σύζυγό του Ευγενία. Οπως είπε η ίδια στον «Ε.Κ» «έβηχα, είχα λίγο πυρετό, πονούσε η πλάτη μου. Δεν πήγε το μυαλό μου ότι είναι κάτι σοβαρό. Μετά, δεν αισθάνθηκε και ο άνδρας μου καλά, είχε πρόβλημα και με τα πνευμόνια του. Τότε, ο γιος μου είπε να μας πάει στο νοσοκομείο».

Το ζευγάρι πήγε στο «NYU Langone», στο Μανχάταν. «Εμένα μου έκαναν μια ακτίνα, εκείνον τον κράτησαν» είπε η κ. Ευγενία. Επειτα από πέντε ημέρες νοσηλείας, ο Στέλιος Βολικάκης μπήκε σε μηχανική υποστήριξη. «Συνολικά έμεινε σχεδόν δύο εβδομάδες μέσα στο νοσοκομείο. Ο άντρας μου πέθανε ξημερώματα Σαββάτου».

Τα παιδιά του επισκέφθηκαν τον πατέρα τους για να τον αποχαιρετήσουν, φορώντας ειδική στολή και γάντια.

«Πήγε πρώτα η κόρη μου για να τον δει. Εκανε βίντεο για να δω τον άντρα μου γιατί δεν γινόταν να πάω στο νοσοκομείο» είπε η κ. Ευγενία.

Ο Στέλιος Βολικάκης ήταν από το χωριό Φονές Αποκορώνου. Πήγε στην Αμερική το 1974, σε ηλικία 24 χρόνων. Ξεκίνησε να δουλεύει στα εστιατόρια, όπως οι περισσότεροι Ελληνες μετανάστες εκείνη την εποχή. Ζούσε στο Μπρούκλιν, είχε πέντε παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Οπως είπε στον «Ε.Κ.», ο φίλος του, Στρατής Κριαράς «ήταν βιοπαλαιστής σε όλη του τη ζωή».

«Ηταν καλός σύζυγος, καλός πατέρας και αγαπούσε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς ήθελε ο Θεός να τον πάρει» πρόσθεσε η σύζυγός του.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος Κρητικός ομογενής που έπεσε θύμα του κορωνοϊού ήταν ο Ανδρέας Κουτσουδάκης επίσης απο το Στατεντ Αιλαντ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook