Συνδράμουν στις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής

Εθελοντές με πλυστικά μηχανήματα και αγροτικά οχήματα (τρακτέρ) ρίχτηκαν στη μάχη των απολυμάνσεων κοινόχρηστων χώρων στο Δήμο Μαλεβιζίου, συνδράμοντας στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής. Πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια, που βασίστηκε σε κοινή πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλη Παρασύρη, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιώργου Πετούση και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Μιχάλη Αλμπαντάκη.

«Η ισχύς εν τη ενώσει» για το Δήμο Μαλεβιζίου, που επιστράτευσε δύο πολύτιμα όργανα, για τη σύσταση των οποίων έχει ήδη από τα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη προνοήσει: το Μητρώο Εθελοντών και το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. Στην ιδιαίτερη αυτή συγκυρία, εθελοντές με ιδιωτικά αγροτικά μηχανήματα έργου, δήλωσαν το δικό τους «παρών» στην προσπάθεια τακτικών απολυμάνσεων των κοινόχρηστων χώρων που έχει σχεδιάσει η Δημοτική Αρχή. Για το σκοπό αυτό, λήφθηκε μέριμνα ρύθμισης τυχόν κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Πετούσης, είχε αγαστή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και το Α.Τ. Μαλεβιζίου. Την επιχείρηση ενίσχυσε και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλεσσών, Κώστας Δερμιτζάκης, τόσο προχωρώντας σε αντίστοιχες παρεμβάσεις στα Καλέσσα, όσο και βοηθώντας την επιχείρηση στην Κοινότητα Γαζίου.  

 Έτσι, από νωρίς το πρωί της Κυριακής, σε όλα τα διαμερίσματα της Κοινότητας Γαζίου (Αγία Μαρίνα, Γάζι, Αμμουδάρα, Καβροχώρι, Άγιος Παντελεήμων, Αγάκου κλπ), αλλά και στην Κοινότητα Καλεσσών, επιχείρησαν τρακτέρ με αναρτώμενα ψεκαστικά και ράμπες ψεκασμού, από κοινού με ένα εξειδικευμένο πλυστικό όχημα. Οι εθελοντές Στέφανος Βλασιάδης, Γιώργος Νιράκης και Γιώργος Καλλέργης, κάνοντας χρήση ειδικών εξαρτημάτων, προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες σε σύντομο χρόνο, καθώς τα οχήματά τους έχουν δυνατότητα να καλύπτουν τη μεγαλύτερη δυνατή επιφάνεια σε κοινόχρηστους χώρους. Σε συνεργασία με μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Γαζίου που οι εθελοντές προχώρησαν σε παρεμβάσεις απολύμανσης στις πλατείες, τα πεζοδρόμια, τα παγκάκια, τις στάσεις, αλλά και κατά μήκος της δημοτικής οδοποιίας. Η απολύμανση έγινε με ειδικό διάλυμα απολυμαντικού υγρού, που δόθηκε από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και τηρώντας κατά γράμμα τις οδηγίες απολυμάνσεων σε δημόσιους χώρους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook