Με επιστολή του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, απευθύνει κάλεσμα σε Ομοσπονδίες, Λίγκες, Ενώσεις και Σωματεία για εθελοντική αιμοδοσία.

Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, θα οργανωθεί τις προσεχείς ημέρες Αιμοδοσία στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας του Αγίου Κοσμά και σχεδιάζονται ανάλογες δράσεις στο ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ και στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της υπόλοιπης χώρας.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ, μαζί με την επιστολή του Λ. Αυγενάκη έχουν ως εξής:

Η αθλητική οικογένεια της χώρας μας προωθεί την αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά, βασικές αξίες του αθλητισμού.

Επιστολή προς την αθλητική κοινότητα της χώρας απέστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Απευθυνόμενος προς τις 48 Ομοσπονδίες, τις Λίγκες, τις κατά τόπους Ενώσεις και τα Σωματεία, προτρέπει για να ενταθεί η εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε να μην παρατηρηθεί μείωση των αποθεμάτων αίματος στην μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Καλεί όλη την αθλητική οικογένεια να παρακινηθεί και να εντατικοποιήσει τέτοιες δράσεις αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που διέπουν τον αθλητισμό ως κοινωνική έκφραση.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία της ΓΓΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, θα οργανωθεί τις προσεχείς ημέρες Αιμοδοσία στο Αθλητικό Κέντρο Νεότητας του Αγίου Κοσμά και σχεδιάζονται ανάλογες δράσεις στο ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ και στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της υπόλοιπης χώρας.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αυγενάκη:

«Όλες και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Η χώρα, οι πολίτες, κυρίως όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται καθημερινά. Στις νοσηλευτικές μονάδες των μεγάλων πόλεων, στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, με την έξαρση των κρουσμάτων, είναι και η επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων αίματος.

Ο αθλητισμός, ως κοινωνική έκφραση, δεν περιορίζεται μόνο σε ένα πρότυπο υγιούς ζωής. Αποτελεί, πάνω απ’ όλα, πρότυπο αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς αλλά και εθελοντισμού.  Άλλωστε, η αθλητική οικογένεια βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των δράσεων αλληλεγγύης, αναδεικνύοντας τις αξίες που θεμελιώνουν την κοινωνία των πολιτών.

Ειδικά στις δύσκολες αυτές στιγμές, σας καλώ και σας παρακαλώ, όλες και όλους, να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.

Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, ας προσφέρουμε το δώρο της ζωής.

Σας προτρέπω να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας σε κάθε πρόσφορο σημείο, εκτός των νοσηλευτικών μονάδων. Τέτοιοι χώροι μπορεί να είναι τα δημαρχεία, τα δημοτικά ιατρεία και άλλες επικουρικές δομές υγείας, πάντα σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ή με τις κατά τόπους Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.

Είναι σημαντικό να ενημερώνετε για την πραγματοποίηση των δράσεών σας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αλλά και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ώστε οι πρωτοβουλίες σας να στηριχθούν με ενέργειες προβολής και δημοσιότητας, αποσκοπώντας στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook