Ανακοινώθηκαν 56 νέα καταγεγραμμένα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα – Συνολικά στα 1212 τα κρούσματα και 43 θάνατοι – Οι ανακοινώσεις Τσιόδρα, Χαρδαλιά

Στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση προχώρησε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Ανακοινώσεις Σωτήρη Τσιόδρα

Ανακοινώνονται σήμερα 56 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό 1212. Από αυτούς οι 71 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η μέση ηλικία τους είναι τα 65 έτη και οι περισσότεροι έχουν υποκείμενο νόσημα. 43 θάνατοι συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί.

Συστήνεται να συνεχιστεί ο έγκαιρος εμβολιασμός των παιδιών για άλλες μεταδιδόμενες νόσους.

Εγκρίθηκε πλέον η χορήγηση συγκεκριμένης θεραπείας τόσο σε όσους νοσηλεύονται, όσο και όσους νοσούν και βρίσκονται στο σπίτι τους σε καραντίνα. Όσοι βρίσκονται στο σπίτι θα μπορούν να λαμβάνουν το φάρμακο έπειτα από συμπλήρωση ειδικής φόρμας που θα είναι διαθέσιμη το προσεχές διάστημα.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος προκειμένου να γίνουν επιπλέον τεστ στους επιβάτες καθώς ένας ναυτεργάτης βρέθηκε θετικός.

Ανακοινώσεις Νίκου Χαρδαλιά

Αναστέλλεται για προληπτικούς λόγους το εργοτάξιο της Μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα για 30 ημέρες. Όλες οι μονάδες της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί 4.697 έλεγχοι, κατά τους οποίους 22 συμπολίτες βρέθηκαν να έχουν παραβιάσει τους όρους της καραντίνας.

83 άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό βρίσκονται σε καραντίνα σε ξενοδοχεία, ενώ άλλοι 160 βρίσκονται σε καραντίνα στη Θράκη και αναμένουν όλοι τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους.

Το φετινό Πάσχα θα είναι διαφορετικό. Φέτος δεν θα πάμε στο χωριό, δεν θα σουβλίσουμε, δεν θα πάμε σε εκκλησίες. Θα γιορτάσουμε από το σπίτι για να προστατεύσουμε τους γύρω μας. Οι μέρες μεγαλώνουν, ο καιρός βελτιώνεται. Θα είναι λάθος να βγούμε έξω. Μένουμε πιστοί στο στόχο, μένουμε σπίτι και βγαίνουμε έξω για να καλύψουμε συγκεκριμένες ανάγκες

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook