Ένας Αυστραλός αστροφυσικός προσπάθησε να φτιάξει ένα κολιέ που θα προειδοποιεί τον κόσμο κάθε φορά που πάει να αγγίξει το πρόσωπό του, αλλά δεν περίμενε την τροπή που πήραν τα πράγματα…

Ο Ντάνιελ Ρίρντον, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, ήταν στην διαδικασία δημιουργίας ενός κολιέ, το οποίο θα έβγαζε έναν ήχο, κάθε φορά που κάποιος πήγαινε να ακουμπήσει το πρόσωπό του, προκειμένου να μην έρθει αντιμέτωπος με μόλυνση από τον κορονοϊό.

Ωστόσο, το βράδυ της Πέμπτης τού έτυχε μια αναποδιά, αφού τέσσερις μαγνήτες του… καρφώθηκαν μέσα στη μύτη. Ο 27χρονος αστροφυσικός μελετά παλμούς και κύματα βαρύτητας και προσπάθησε να κάνει λίγο πιο ενδιαφέρουσα την καραντίνα του.

«Έχω κάποιο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, αλλά δεν έχω εμπειρία στην κατασκευή κυκλωμάτων ή άλλων πραγμάτων. Είχα ένα κομμάτι που ανιχνεύει μαγνητικά πεδία. Σκέφτηκα πως αν φτιάχναμε ένα κύκλωμα που θα μπορούσε να ανιχνεύσει το μαγνητικό πεδίο και φορούσαμε μαγνήτες στους καρπούς μας, τότε θα μπορούσε να ηχεί ένας συναγερμός, μόλις φέρναμε το χέρι κοντά στο πρόσωπό μας», είπε στην «Guardian» Αυστραλίας.

Και συνέχισε: «Κατά λάθος επινόησα το κολιέ, το οποίο δονούσε συνέχεια, εκτός αν έφερνες το χέρι κοντά στο πρόσωπο. Μετά από αυτή την ιδέα, βαριόμουν ακόμα κι έπαιζα με τους μαγνήτες. Τους έφερα κοντά στα αυτιά μου και μετά κοντά στη μύτη και όλα έγιναν πολύ γρήγορα».

Ο Ρίρντον έβαλε δύο μαγνήτες στα ρουθούνια τους και τους άλλους δύο απ’ έξω. Όταν αφαίρεσε τους έξω, οι μέσα κόλλησαν μεταξύ τους κι ο ίδιος προσπάθησε να τους βγάλει προς τα έξω, χρησιμοποιώντας τους δύο που του είχαν μείνει.

«Έψαξα στο Google γι’ αυτό που έπαθα κι είδα ότι παλιά ένας 11χρονος είχε κάνει το ίδιο κι η λύση ήταν να χρησιμοποιήσω περισσότερους μαγνήτες. Όσο προσπαθούσα να τους αφαιρέσω, εκείνοι έλκονταν μεταξύ τους και τους έχασα, αφού μπήκαν κι αυτοί στα ρουθούνια μου».

Ο 27χρονος αστροφυσικός δοκίμασε και με πένσα, αλλά κολλούσε πάνω στον μαγνήτη και τότε κάλεσε την κοπέλα του, που δούλευε σε νοσοκομείο και η οποία ξέσπασε σε γέλια με αυτό που έκανε ο σύντροφός της. «Στο νοσοκομείο δύο γιατροί μού έκαναν αναισθησία και τους έβγαλαν», είπε τελικά ανακουφισμένος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook