Στα μέτρα που έχουν ληφθεί αναφέρεται ο Γιώργος Φραγκιαδάκης

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων και Εποπτεύων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Χανίων, κ. Φραγκιαδάκης Γιώργος αναφορικά με την προετοιμασία και την θωράκιση του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, των ηλικιωμένων αλλά και του προσωπικού, ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί αναφέρει τα εξής:

Από την πρώτη στιγμή, με την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων για την πρόληψη του κορωνοϊού λήφθηκε η απόφαση να απαγορευτεί το επισκεπτήριο για τους συγγενείς προκειμένου να προστατευτούν και οι ίδιοι αλλά και οι ηλικιωμένοι.

Πολύ άμεσα, ενισχύθηκε με προσωπικό το Δημοτικό Γηροκομείο. Έτσι λοιπόν, τον τελευταίο μήνα έχουν προσληφθεί 10 νοσηλευτές με συμβάσεις οι οποίες είναι έως και 4 μήνες.

Επίσης, το ίδρυμα έχει ενισχυθεί σημαντικά με προσωπικό από δομές που έκλεισαν όπως τα ΚΑΠΗ και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε αντικείμενο συναφές με αυτό που είχαν στις δομές που έκλεισαν.

Με την ενίσχυση του προσωπικού τον τελευταίο μήνα έχουν διαμορφωθεί ομάδες εργασίες που δουλεύουν εναλλάξ ανά εβδομάδα, έτσι με αυτό τον τρόπο γίνεται η προσπάθεια να προστατευθούν και να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του προσωπικού.

Έχουν χορηγηθεί τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας στο προσωπικό όπως γάντια και μάσκες πολλαπλών χρήσεων για να είναι τόσο το προσωπικό αλλά και οι περίπου 100 ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται στο ίδρυμα προστατευμένοι.

Σε περίπτωση κρούσματος του κορωνοϊού στο Γηροκομείο, ο ασθενής θα διακομίζεται απευθείας στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ παράλληλα υπάρχει ο σχεδιασμός να μεταφέρονται σε απομονωμένο χώρο του Γηροκομείου οι στενές επαφές του ατόμου που νόσησε και μέχρι να διαπιστωθεί αν νοσεί ή όχι.

Ο κ. Φραγκιαδάκης κλείνοντας τονίζει πως: «Τόσο η Διοίκηση του Δημοτικού Γηροκομείου όσο και η Δημοτική Αρχή, με ιδιαίτερο σεβασμό απέναντι στην ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα, είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία ό,τι προκύψει για να μην δημιουργείται πανικός με λανθασμένες πληροφορίες.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook