Για την ενίσχυση των προνοιακών του δομών και στο πλαίσιο των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα μας λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της Ι.Μ. Κισάμου και Σελίνου:

Εκ της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου ανακοινώνεται δήλωση του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, σύμφωνα με την οποία προσφέρει ως συμβολική κίνηση, τον πλήρη μισθό του, μηνός Απριλίου, υπέρ ενισχύσεως των προνοιακών δομών του Αννουσάκειου Ιδρύματος.

Ακολουθεί η δήλωσις: «Βιώνοντας η ανθρωπότητα στο σύνολο της φόβο και πανικό από τις εκατόμβες των χιλιάδων νεκρών που προκαλούν παγκόσμιο θρήνο, θύματα της φονικής πανδημίας, η Πατρίδα μας πληττόμενη και εκείνη από την λοιμική αυτή νόσο, καλείται  να αντισταθεί και υπερβεί την ασύμμετρη αυτή απειλή. Δόξα τω Θεώ που, τουλάχιστον εις ότι αφορά την Χώρα μας και μέχρι σήμερα, οι απώλειες ανθρώπινων ζωών είναι ελάχιστες σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου. Οι προσευχές που νυχθημερόν αναπέμπονται (τις οποίες κάποιοι χλευάζουν και ειρωνεύονται), τα έγκαιρα μέτρα πρόληψης και προστασίας που τόσο εύστοχα έλαβε η Κυβέρνηση, οι έμπειροι και καταξιωμένοι – κορυφαίοι ειδικοί επιστήμονες, με προεξάρχοντα τον καθηγητή λοιμωξιολογίας κ. Σ. Τσιόδρα, συνέβαλαν καί συμβάλλουν πρός τήν κατεύθυνση αυτή. Ευχόμεθα ως το τέλος της δοκιμασίας.

Ο Πρωθυπουργός της Χώρας μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε πρωτοβουλία στήριξης των πληττόμενων συμπολιτών μας, με την δημιουργία ειδικού ταμείου. Συντασσόμενοι εις την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία, την οποία καρδιακά επικροτούμε, και ως κίνηση συμβολισμού, δηλώνουμε ότι καταθέτουμε πλήρη τον μισθό μας του μηνός Απριλίου εις το Αννουσάκειο Ίδρυμα, το οποίο εκπληρώνει αυτή ακριβώς την αποστολή. Περιθάλπει, φροντίζει και αγκαλιάζει αυτούς τους αναγκεμένους και εμπερίστατους αδελφούς μας.

Συγκεκριμένα ο μισθός αυτός θα διατεθεί δια την αγορά αναγκαίων και απαραίτητων αναλώσιμων υλικών (γάντια, φόρμες, ποδονάρια, μάσκες, γυαλιά, χειρουργικές ποδιές, αντισηπτικά, κ.α.), αναγκαία και απαραίτητα δια την προστασία των ευάλωτων συνανθρώπων μας, (των 100 ενοίκων του Ιδρύματος ως και των 58 εργαζομένων σε αυτό), οι οποίοι (εργαζόμενοι) υπερβάλλοντες εαυτόν καταθέτουν ψυχή και καρδιά δια να ανταποκριθούν εις τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις του Ιδρύματος που για λόγους προληπτικούς έχει τεθεί σε καραντίνα. Ήδη δόθηκε η σχετική παραγγελία. Μαζί με την ταπεινή αλλά καρδιακή μας προσευχή προς τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό δια ανάρρωση των ασθενούντων, παραμυθία των θλιβομένων και ταχεία υπέρβαση της δοκιμασίας αυτής, προβαίνουμε εις την συμβολική αυτή κίνηση, δίδοντας το μήνυμα ότι τελικά «όταν νικά η αγάπη, όλοι μαζί νικούμε».

Τις δύσκολες και οριακές αυτές ώρες που περνά η Πατρίδα μας το φιλότιμο μας, η ανοιχτοσύνη της ψυχής και της καρδίας μας, η προσφορά της αγάπης μας, ας οδηγήσουν στο ξέφωτο της χαράς, της ελπίδας και της ζωής, προσφέροντας στους συνανθρώπους μας εκείνους που, περισσότερο από εμάς, έχουν ανάγκη στήριξης και αρωγής.

Ας ενώσουμε (νοητά) τα χέρια και τις καρδιές μας για να αγκαλιάσουμε και να χωρέσουμε τον πόνο και τις ανάγκες όλου του κόσμου», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, παροτρύνοτας όλους όπως: «προσφέρουμε εκ του περισσεύματος της καρδίας μας, όπου και όπως μπορούμε και νομίζουμε».

Επιπροσθέτως και με την ιδιότητα του Προέδρου του Δ.Σ. του Αννουσάκειου Ιδρύματος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Γεώργιο Μυλωνάκη, ο οποίος προσέφερε ήδη προς το Ίδρυμα μέρος του μισθού του (1.000,00)€ και, ως δήλωσε, θα το πράττει έως το τέλος της δοκιμασίας αυτής. Ευχήθηκε δε η ευγενής και αξιέπαινη αυτή χειρονομία του κ. Δημάρχου Κισάμου όπως βρεί μιμητές. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook