Επτά νεκροί το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό.

Στην καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας από τον κορονοϊό covid-19 από τον Σωτήρη Τσιόδρα, εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό και τον Νίκο Χαρδαλιά, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων προκύπτει ότι στη χώρα μας υπάρχουν 82 νέα κρούσματα, 1314 συνολικά. Επιπλέον, ανακοινώθηκαν 7 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 49.

85 είναι οι διασωληνωμένοι, εκ των οποίων οι 17 γυναίκες.

Οι θάνατοι αυξάνονται και αυτό δείχνει την επιθετικότητα του ιού, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας, το ερώτημα είναι εάν θα μπορούσαν να φορούν όλοι. Ο ΠΟΥ συστήνει να μη φορούν μάσκες εκτός εάν φροντίζουν άρρωστο ή είναι οι ίδιοι άρρωστοι.

Η χρήση μασκών προτείνεται για τους επαγγελματίες υγείας. Μια χρήση μάσκας δεν αναιρεί το βασικό μέτρο της αποστασιοποίησης.

Σχετικά με την αλλοδαπή, ο ΕΟΔΥ ιχνηλατεί τις επαφές.

Είναι ώρα για ομοψυχία. Τα μέτρα που λαμβάνουν οι ΄χωρες αποδίδουν, αλλά είναι ένας ιός που ταχύτατα διασπείρεται. Τα μέτρα έχουν αποτρέψει 52.000 έως 120.000 θανάτους. Είναι κριτικής σημασίας να παραμείνουν τα μέτρα σε ισχύ.

Δεν έχουμε κάτι καλύτερο στα χέρια μας, δεν θέλουμε την κορύφωση να έρθει σύντομα και το σύστημα υγείας να μπορεί να ανταπεξέρχεται.

Ελπίζω να μην είναι αλήθεια αυτό που ακούω, ότι κάποιοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους. Αν είναι αλήθεια, όλοι θα πληρώσουμε το τίμημα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χαρδαλιάς.

Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Γι' αυτό αποφασίστηκε και ο περιορισμός στην κίνηση στην παραλία στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα διαρκέσει 14 ημέρες.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην απαράδεκτη, όπως τη χαρακτήρισε, εικόνα έξω από τις τράπεζες. Πρέπει όλοι να καταλάβουν τι σημαίνει, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε και δίπλα από κάθε απερίσκεπτο πολίτη έναν αστυνομικό.

Εξάλλου, διεκόπη η λειτουργία σε δύο λαϊκές αγορές που παραβιάστηκαν τα μέτρα.

Επιπλέον, τέθηκαν σε καραντίνα 5 δήμοι όπου αναστέλλεται η μετακίνηση, ανάμεσά τους και η κοινότητα Μεσοποταμίας. 

 Από σήμερα Τρίτη 31/3 από τις 20:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών. Αναστέλλεται η μετακίνηση για παροχή σε ανάγκη μετάβασης σε τελετή, σωματική άσκηση και βόλτα για κατοικίδιο. Παράλληλα, ενισχύονται με ασθενοφόρα.

Πρόκειται για πρόσθετα περιοριστικά μέτρα απ' όσα ισχύουν γενικώς. Η καστάση είναι σοβαρή, κρίσιμη και ο κίνδυνος διασποράς μεγάλος.