Η Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης φιλοξενούσε την έκθεση «Matisse & Picasso» έως τις 13 Απριλίου

Μερικά από τα πιο πολύτιμα έργα τέχνης παγκοσμίως είναι παγιδευμένα στην Αυστραλία και δεν μπορούν να επιστραφούν σε πολιτιστικούς οργανισμούς, στους οποίους ανήκουν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέρει το ΑΠΕ.

«Έχουμε περίπου 100 έργα των Ματίς και Πικάσο εδώ από 23 δανεισμούς απ’ όλο τον κόσμο, από την Πινακοθήκη Τέιτ του Λονδίνου, το Μητροπολητικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης και το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι μεταξύ άλλων» δήλωσε ο Νικ Μίτζεβιτς, διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης Τέχνης της Αυστραλίας (NGA) στην Καμπέρα, αναφέρουν δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου.

Η Εθνική Πινακοθήκη Τέχνης φιλοξενούσε την έκθεση «Matisse & Picasso» έως τις 13 Απριλίου, αλλά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού έκλεισε τις πύλες της νωρίτερα.

«Είναι αδύνατο να μετακινήσουμε αυτά τα έργα με ασφάλεια, όποτε παραμένουν μαζί μας, μέχρις ότου το προσωπικό των πολιτιστικών ιδρυμάτων έρθει στην Αυστραλία για να τα συγκεντρώσει» εξήγησε ο διευθυντής της NGA.

Η διεθνής ανταλλαγή έργων μεταξύ μεγάλων δημόσιων ιδρυμάτων είναι ζωτικής σημασίας για τη διοργάνωση σημαντικών εκθέσεων τέχνης. Αλλά η μετακίνηση αυτών των έργων σε όλο τον πλανήτη είναι μια περίπλοκη και δαπανηρή επιχείρηση.

Οι πίνακες δεν μπορούν να μεταφερθούν χωρίς συνοδεία ανθρώπου. Και επειδή τα ανθρώπινα όντα δεν μπορούν να ταξιδέψουν πουθενά αυτό το διάστημα, δεν μπορούν και οι πίνακες.

Πηγή: newsbeast.gr