Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε απο ιδιωτική κλινική – Ο άντρας είχε ταξιδέψει στην Μ.Βρετανία και είχε τεθεί σε 14ήμερη απομόνωση σπίτι του

Τελευταία ενημέρωση 19:25

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε κάτοικο του νομού Χανίων. Πρόκειται για άντρα περίπου 65 ετών, ο οποίος πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Μεγάλη Βρετανία.

Κατα την επιστροφή του στα Χανιά και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται απο τις αποφάσεις καταπολέμησης της επιδημίας, τέθηκε σε κατ’ οίκον απομόνωση σπίτι του σε περιοχή του νομού Χανίων. (Το Flashnews.gr έχει στην διάθεσή του την περιοχή κατοικίας του άντρα, αλλά δεν δημοσιεύεται για ευνόητους λόγους).

Επειδή είχε ήπια συμπτωματα της ασθένειας, πριν απο λίγες ημέρες πήγε μόνος του στην ιδιωτική κλινική των Χανίων όπου – εκτός του Νοσοκομείου – διενεργείται δειγματοληψία τα αποτελέσματα της οποίας ήταν θετικά στον νέο κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χανιώτης επέστρεψε σπίτι του όπου συνεχίζει να βρίσκεται σε απομόνωση, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στον Ελληνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας αντιμετωπίζουν το περιστατικό με ψυχραιμία λόγω του ότι ο άντρας είχε τεθεί σε κατ’οίκον απομόνωση αμέσως μετά την επιστροφή του απο την Βρετανία.

Να σημειωθεί πως για το κρούσμα ενημερώθηκε και το Νοσοκομείο Χανίων και σε περίπτωση που χρειαστεί όλα είναι έτοιμα για την νοσηλεία του.

Παράλληλα η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία, έχει τεθεί σε ετοιμότητα για ιχνηλάτηση των τυχόν επαφών που είχε κυρίως σε ότι αφορά άτομα του στενού του περιβάλλοντος, καθώς και απολυμάνσεις που ίσως χρειαστεί να γίνουν, αναμένοντας τις σχετικές οδηγίες και εντολές απο τον ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα “χρεωνόταν” στο νομό Χανίων το κρούσμα με τον Μαροκινό στρατιωτικό ο οποίος είχε μείνει στα Χανιά για λίγες ημέρες στο πλαίσιο εκπαίδευσης στο ΚΕΝΑΠ, χωρίς όμως να είναι αφενός κάτοικος Χανίων και χωρίς να έχει γίνει γνωστό εαν “κόλλησε” στα Χανιά τον κορωνοϊό ή στις στάσεις που έκανε στα αεροδρόμια Αθηνών και Κωνσταντινούπολης κατα την επιστροφή του στο Μαρόκο όπου και έγινε το τεστ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook