Σε όλους τους τόνους κυβερνητικά στελέχη εδώ και ημέρες προϊδέαζαν για το ότι το φετινό Πάσχα δεν θα είναι όπως όλα τα προηγούμενα.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες  λίγες ημέρες πριν την Μεγάλη Εβδομάδα θα ανακοινώσει ότι δεν θα επιτραπεί το σούβλισμα αρνιού την Κυριακή του Πάσχα

Σύμφωνα με πληροφορίες το κυβερνητικό επιτελείο έχει λάβει οριστικά την απόφαση να μην επιτραπεί το σούβλισμα του οβελία την Κυριακή του Πάσχα.

Αυτό θα αφορά ακόμη και τις αυλές των σπιτιών, πιλοτές πολυκατοικιών αλλά ακόμη και τα μπαλκόνια των σπιτιών. Εκείνη την ημέρα θα επιτραπεί μόνο το ψήσιμο στον φούρνο. Ο λόγος της μέριμνας αυτής είναι ότι έστω και αν το έθιμο αυτό της Κυριακής του Πάσχα μείνει σε στενό οικογενειακό κύκλο δεν θα λείψουν οι επισκέψεις από συγγενείς και γείτονες.

Το σκεπτικό της κυβέρνησης βασίζεται στο τρίπτυχο όχι σούβλισμα, όχι επισκέψεις, όχι εκκλησία και πάρθηκε ενώ στο κυβερνητικό επιτελείο υπήρξε το ερώτημα, «γιατί να μην μετακινηθούν οικογένειες από το σπίτι αφού θα πωλούνται αρνιά στην αγορά, τα σφαγεία θα είναι ανοικτά και θα διοχετεύουν τα καταστήματα τροφίμων»

Ο πιθανά καλός καιρός και το έθιμο, δεν θα αποτρέψουν πολλούς στο να παρατηθούν οι επισκέψεις μεταξύ σπιτιών και ιδιαίτερα οικογενειών με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η όποια θωράκιση από την εξάπλωση του κορονοϊου έχει επιτευχθεί με τα ήδη σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί.

Κρίσιμο κριτήριο για την απόφαση αυτή της κυβέρνησης, αποτέλεσαν οι εκτιμήσεις των ειδικών που θέλουν οι ημέρες του Πάσχα να είναι οι πιο κομβικές για την πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊου στην χώρα μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα κρούσματα εκείνη την περίοδο θα είναι πολλαπλάσια και ο κίνδυνος της εξάπλωσης θα είναι πολύ μεγαλύτερος και εφόσον χαλαρώσει το μέτρο «Μένουμε Σπίτι» μπορεί να έχουμε στην χώρα εικόνες που βλέπουμε αυτή την στιγμή σε γειτονικές χώρες και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook