Έγινε λόγος για ένα κρουαζιερόπλοιο το οποίο είναι στην Ακτή Μιαούλη και ψάχνουν να βρουν αν το επιβατηγό-οχηματαγωγό δηλώθηκε σαν κρουαζιερόπλοιο.

Είκοσι κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν πάνω στο ε/γ-ο/γ «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ LINES, το οποίο βρίσκεται αρόδου, δηλαδή στο αγκυροβόλιο του λιμανιού του Πειραιά όπως ανακοινώθηκε στην καθημερινή ενημέρωση που έγινε στο Υπουργείο Υγείας από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, το απόγευμα της Τρίτης.

Στην επίσημη ενημέρωση  από τον  Σωτήρη Τσιόδρα, έγινε λόγος για ένα κρουαζιερόπλοιο το οποίο είναι στην Ακτή Μιαούλη και ψάχνουν να βρουν αν το επιβατηγό-οχηματαγωγό δηλώθηκε σαν κρουαζιερόπλοιο.

Το πλοίο παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου και δεν του επιτρέπεται να δέσει. Αιτία ότι προέρχεται από ταξίδια μεταξύ της Καντίθ της Ισπανίας και λιμανιών της Τουρκίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το πλοίο μετέφερε και Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ της Ισπανίας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε εργασίες ανακατασκευής κρουαζιερόπλοιου,

Στο πλοίο εκδηλώθηκε κρούσμα κορωνοϊού σε 72χρονο ναυτικό ελβετικής εθνικότητας που εργαζόταν σε αυτό και στη συνέχεια σε δύο ακόμη ναυτικούς και όλοι τους τέθηκαν σε καραντίνα. Στο πλοίο αναμένεται να μεταβεί άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να κάνει ιατρικό τεστ σε όλο το πλήρωμα.

Έχουν ληφθεί μέτρα για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 383 άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων και 36 Ελλήνων. Πιο συγκεκριμένα, από τους 383 επιβαίνοντες 13 διαφορετικών εθνικοτήτων, οι 36 είναι Έλληνες και 150 Τούρκοι, 82 Ουκρανοί, 83 Ινδονήσιοι, όπως επίσης από Βουλγαρία, Καζακστάν κ.λπ.

Τα προβλήματα που αφορούσαν την τροφοδοσία του πλοίου εξομαλύνονται.

Πηγή: eleftherostypos.gr