Συνάντηση Δημάρχου με διοικητή ΑΤ και λιμενάρχη – Οπωροκηπευτικά σε ευπαθείς ομάδες

Τα θέματα αστυνόμευσης αλλά και ελέγχων τέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης με τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού Κώστα Βαρδάκη και τον Λιμενάρχη του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου Νίκο Κομονταχάκη. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα, ενώ ως βασικό αντικείμενο της είχε τα ζητήματα που προκύπτουν σε σχέση με τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος των μεταναστών, αλλά και των ελέγχων που πραγματοποιούνται με φόντο την απαγόρευση της κυκλοφορίας από την κυβέρνηση. 

Τόσο ο Διοικητής όσο και ο Λιμενάρχης ενημέρωσαν το Δήμαρχο και τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, ότι ο Δήμος Φαιστού βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο, ενώ ειδικότερα αναφερόμενοι στο θέμα των μεταναστών, ο Δήμαρχος ενημερώθηκε πως συμμορφώνονται στις υποδείξεις, αλλά και σε πιθανούς ελέγχους. 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην περιοχή του Κόκκινου Πύργου, αλλά και στην πιθανή είσοδο είτε μεταναστών, είτε πολιτών, με τον Δήμαρχο Γρηγόρη Νικολιδάκη να τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι πρέπει να υπάρχει η δέουσα αυστηρότητα, με δεδομένο πως ο Κόκκινος Πύργος δεν αποτελεί και δεν πρέπει να αποτελεί πύλη εισόδου για κανένα. 

Τόσο ο Διοικητής όσο και ο Λιμενάρχης δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν το έργο που ασκούν, αναφέροντας πως η συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή θεωρείται δεδομένη στο πλαίσιο τήρησης της νομιμότητας και των υποδείξεων της κεντρικής Πολιτείας. 

Διανομή τροφίμων από τον Δήμο


Τις δράσεις της στο πλαίσιο του  Σχεδίου Ετοιμότητας για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού συνεχίζει η Δημοτική Αρχή Φαιστού.

Μετά από τις απολύμανσεις που πραγματοποιήθηκαν σε κεντρικές πλατείες και πεζοδρόμια σε Μοίρες και Τυμπάκι αρχικά, οι οποίες και συνεχίζονται μέρα και νύκτα, η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε διανομή οπωροκηπευτικών σε διαμερίσματα που δεν παράγουν. 

Η διανομή έγινε σε δημοτικές ενότητες μεταξύ των οποίων το Μαγαρικάρι, η Γρηγοριά, ο Ζαρός και τα Βορίζια, ενώ περιλάμβανε πλήθος αναγκαίων λαχανικών για το καθημερινό τραπέζι. 

Η διανομή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τυμπακίου, ο οποίος και προχώρησε στη σχετική χορηγία των ειδών, ενώ οι διανομές θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες σε διαμερίσματα που δεν παράγουν φρούτα και λαχανικά. 

Στο μεταξύ, στο γενικότερο πλαίσιο του Σχεδίου Ετοιμότητας του Δήμου Φαιστού, από την ερχόμενη Τρίτη, αρχίζει η διανομή τροφίμων σε δημότες του Δήμου που αποδεδειγμένα δεν έχουν τη δυνατότητα να συντηρηθούν.